CPU mu arızalı anakart mı? DDR5 RAM ile sürekli boot sorunu yaşıyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ramazan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ramazan

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, yeni satın aldığım sistemde ram yalnızca tek kanallı yapılandırmada kararlı bir şekilde çalışıyor. Montajdan sonra her şey başlangıçta çalıştı; Windows'u kurabildim, her şeyi yapılandırabildim vb. 2-3 önyüklemeden sonra sorunlar başladı: Hava soğutucumdaki monitör görüntü vermeyi bıraktı, HWinfo artık doğru şekilde yüklenmiyordu ve kapatma yalnızca güç düğmesini basılı tutarak mümkün oluyordu bunlar artık sorunun hala devam ettiğinin güvenilir göstergeleri. Her türlü sorun giderme yöntemini denedikten sonra, sorun esas olarak şu şekilde kendini gösteriyor.

İlk önyükleme tamamen normal; her şey olması gerektiği gibi çalışıyor. İkinci önyükleme: Sistem önyükleme ekranında takılı kalıyor (RAM eğitiminden şüpheleniyorum), ancak normal şekilde kapatılabiliyor. "Önyükleme" hata ayıklama ışığı sürekli yanıyor.

Üçüncü önyükleme. İşletim sistemi yükleniyor (genellikle önyükleme işlemi sırasında MSI logosu görüntülenmeden), ancak daha sonra yukarıda belirtilen sorunlar neredeyse hemen ortaya çıkıyor ve sistem kararsız hale geliyor.

RAM başlangıçta A2 ve B2 yuvalarına normal şekilde takıldı.

Hata ilk olarak Expo'yu etkinleştirdikten sonra ortaya çıktığı için, devre dışı bıraktım ve sonra tekrar etkinleştirdim.
Açıklama: Hata, EXPO profili etkinleştirilmeden de oluşuyor. Ancak, EXPO tek kanalda çalışıyor. Ayrıca BIOS'ta saat hızlarını manuel olarak ayarladım ve 5200MHz'e düşürdüm, ancak sorun hala devam ediyor.

CMOS'u birkaç kez sıfırladım, her seferinde aynı sorun ortaya çıktı.

BIOS ve yonga seti sürücülerini en son sürümlere güncelledim.

Çeşitli yuva kombinasyonlarını denedim; tek kanal mükemmel çalışıyor. Son zamanlarda, A1-B1 yuva kombinasyonunda hiç açılmıyor ve anakarttaki CPU ve DRAM hata ayıklama LED'leri sürekli yanıyor (bu yuva yapılandırmasından önce CMOS'u sıfırlamadım; daha önce A2-B2'deydi).

Soğutucuyu söktüm ve CPU'yu yeniden taktım, ancak CPU'da veya anakart pinlerinde herhangi bir hasar bulamadım.
Soğutucuyu çok az basınçla sıktım (önceden çok sıkı vidalanmıştı), ancak bu da yardımcı olmadı.

Bellek Bağlamı Geri Yükleme devre dışı bırakılmış durumda.

Bu noktada, aklıma başka bir fikir gelmiyor ve sadece işlemci veya anakartta hasar olabileceğinden şüpheleniyorum. İşlemciyi geri gönderip yenisini sipariş etmek üzereyim, ama belki burada başka bir çözüm önerisi olan biri vardır. Şimdiden teşekkürler.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri