Bir oyunu başlattığımda indirme ve yükleme hızı düşüyor

gezgin Çevrimdışı

gezgin

Moderatör
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
19
1
16
5
Merhaba!

Öncelikle bunu doğru forumda yazdığımı umuyorum... Ancak sorunuma tam olarak uyan bir tane bulamadım.

Kısa süre önce Fransa'ya taşındım ve kendime bir dizüstü bilgisayar almam gerekiyordu. Oyun oynamayı ve benzeri şeyleri sevdiğim için oldukça iyi bir tane aldım. RTX 2060, 16 GB Ram ve AMD Ryzen 5 4600H ile donatılmış. İyi bir internet bağlantım var (300 Mbps yukarı ve aşağı) ve eğlence olsun diye Twitch'te biraz yayın yapmayı denemek istedim. Sorunum şu: Masaüstümden yayın yaparsam veya Word, Firefox vb. gibi temel masaüstü uygulamalarını kullanırsam... Her şey yolunda gidiyor. Ancak, bir oyun başlattığımda ve yayınlamaya çalıştığımda (örneğin CSGO), yayın çok gecikiyor! Sürekli yükleniyor... Ancak pingim oyunda çok düşük kalıyor. Ayrıca oyundayken bir şeyler yüklemenin biraz zaman aldığını, oyunda olmadığımda ise neredeyse anında yapıldığını fark ettim (örneğin Discord'daki arkadaşlarıma bir resim yüklemek). Yayın yapamama sebebim oyun oynarken yayın yapmaya uygun olmayan bir dizüstü bilgisayar kullanıyor olmam olabilir mi? Bilgisayarım biraz "kalın" bir şey çalıştırması gerektiğinde yükleme bağlantımın kesildiğini hissediyorum.
İki Speedtest yaptım, biri oyun çalıştırırken diğeri neden çalışmıyor, sonuç çok garip ve endişe verici:

287Konular
705Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye