- 7 Aralık 2024
- 2
- 0
- 2
Herkese merhaba, dizüstü bilgisayar kablosuyla ilgili yardıma ihtiyacım var, özellikle ekran kablosunun 30 pinden 40 pine yükseltilmesi. 60hz (75hz'e overclock edilmiş) monitöre sahip bir Laptop MSI GT72VR 6RE Dominator Pro versiyonum var ve 120hz'e yükseltmek istiyorum, uyacak ve aynı montaj sistemine sahip 3 uyumlu monitör buldum. Ne yazık ki, bir aptal gibi, dizüstü bilgisayarım için aynı model için kablonun 40 pinli versiyonunu satın aldım, ancak kablo yanlış, özellikle, dizüstü bilgisayardaki anakartta 40 pinli bir EDP ve monitöre normal bir 30 pin var. Ancak monitöre ihtiyacım olan 40 pinli bir kablo aldım, ancak anakarta 40 pinli bir LVDS sinyali geliyor ve bu mantıksal olarak çalışamaz. Daha da kötüsü, LVDS'yi EDP'ye bağlamak çoğu insan için mümkün değildir ve en kötü ihtimalle anakartı havaya uçururlar, neyse ki fark ettim, ne yazık ki 50 dolar gitti, ama neyse. Ancak, ne yapacağım konusunda tavsiyeye ihtiyacım var, bu benim K1N-3040023-H39 kablom, K1N-3040057-H39 sipariş ettim, daha yakından incelendiğinde, anakarta giden kablonun ucunun tamamen farklı olduğu görülebilir, ama ya sadece anakarta giden ucu kesersem, monitöre giden 40 pinli ucu ve yükseltme yapabilmem için tek ihtiyacım olan şey monitöre giden 40 pinli bir uç olduğundan, orijinal kabloma lehimlersem, bu mümkün olur mu? Ve eğer değilse, Ebay'de bulduğum bu 3 modelden hangisi teorik olarak işe yarayabilir? K1N-3040068-H39 sonra K1N-3040143-H39 ve son olarak K1N-3040120-H39. Ve lütfen bana harici bir monitör satın almam için bir ek yazmayın. Harici bir monitör isteseydim, dizüstü bilgisayarımda monitörü mantıksal olarak nasıl yükselteceğimi sormuyorum ve hemen bunun mümkün olmadığını yazanlar için, mantıklı çünkü bu sadece bir kablo ve birkaç kişi bunu yükseltti ve başardı, bu yüzden anakartta 30 pin yoksa, bu durumda mümkün değil. Neyse, uzun mesaj için özür dilerim, yine de bana ne yapmam gerektiği konusunda tavsiyede bulunabilecek herkese teşekkürler ve hatalar varsa, İngilizce benim ana dilim değil, anlayışınız için teşekkürler.