Dizüstü bilgisayar güç kaynakları için akıllı pin voltaj-kapasite korelasyonu

O Çevrimdışı

OzkanDem

Yeni Üye
16 Aralık 2024
3
0
2
Dizüstü bilgisayar güç kaynağı konektörlerindeki "akıllı" pim (orta pim), bilgisayarın takılı olan 18,5 voltluk güç kaynağının amperajını (veya tercih ederseniz watt değerini) belirleyebilmesi amacıyla kullanılır, böylece özellikle bilgisayar çalışırken ve aynı anda pili (veya pilleri) şarj ederken kapasitesini aşmaz.

Pin voltajının yaklaşık 5-6 volt ile belki 10-12 volt arasında değişeceğine inanıyorum. Voltaj ne kadar yüksekse, PS o kadar fazla akım (amper) sağlayabilir. Pin voltajı bu aralığın dışındaysa veya orta tel konektörde kopmuşsa, dizüstü bilgisayar bundan çalışmayacaktır (en azından HP/compaq dizüstü bilgisayarlar için). Sık sık kopuk merkezden uzak iletken tel senaryosuyla karşılaşıyorum. Sanırım bu her zaman ilk kopandır çünkü PS'den fişe giden en ince kablodur.

Compaq 6715b'mde 6,7 amperlik tuğla büyüklüğündeki güç kaynaklarından birini kullanıyorum çünkü buna ikincil bir pil takılı (altta). Ancak ilginç olan şey, PS'yi bir kez bir Dell dizüstü bilgisayara bağladığımda bilgisayarı çalıştırdı ancak pili şarj etmeyi reddetti. PS takıldığında, ekranda PS'nin türünün belirlenemediğini belirten bir mesaj belirdi.

TÜM dizüstü bilgisayar markalarının artık aynı tür güç konnektörünü kullandığını varsayarsak, üreticiler arasında merkez pim voltajını PS kapasitesiyle ilişkilendiren herhangi bir "standart" var mı yoksa karar verdikleri her şeye açık mı?

Bir standart varsa, lütfen biri bana merkez pim voltajını PS kapasitesiyle gösteren bir tür "korelasyon tablosu"nun bağlantısını verebilir mi?

Çözüm
Dizüstü bilgisayar güç kaynağı konektörlerindeki "akıllı" pim (orta pim), bilgisayarın takılı olan 18,5 voltluk güç kaynağının amperajını (veya tercih ederseniz watt değerini) belirleyebilmesi amacıyla kullanılır, böylece özellikle bilgisayar çalışırken ve aynı anda pili (veya pilleri) şarj ederken kapasitesini aşmaz.

Pin voltajının yaklaşık 5-6 volt ile belki 10-12 volt arasında değişeceğine inanıyorum. Voltaj ne kadar yüksekse, PS o kadar fazla akım (amper) sağlayabilir. Pin voltajı bu aralığın dışındaysa veya orta tel konektörde kopmuşsa, dizüstü bilgisayar bundan çalışmayacaktır (en azından HP/compaq dizüstü bilgisayarlar için). Sık sık kopuk merkezden uzak iletken tel senaryosuyla karşılaşıyorum. Sanırım bu her zaman ilk...
K Çevrimdışı

Kutay41

Yeni Üye
16 Aralık 2024
3
1
0
2

Pin voltajının yaklaşık 5-6 volt ile belki 10-12 volt arasında değişeceğine inanıyorum. Voltaj ne kadar yüksekse, PS o kadar fazla akım (amper) sağlayabilir. Pin voltajı bu aralığın dışındaysa veya orta tel konektörde kopmuşsa, dizüstü bilgisayar bundan çalışmayacaktır (en azından HP/compaq dizüstü bilgisayarlar için). Sık sık kopuk merkezden uzak iletken tel senaryosuyla karşılaşıyorum. Sanırım bu her zaman ilk kopandır çünkü PS'den fişe giden en ince kablodur.

Compaq 6715b'mde 6,7 amperlik tuğla büyüklüğündeki güç kaynaklarından birini kullanıyorum çünkü buna ikincil bir pil takılı (altta). Ancak ilginç olan şey, PS'yi bir kez bir Dell dizüstü bilgisayara bağladığımda bilgisayarı çalıştırdı ancak pili şarj etmeyi reddetti. PS takıldığında, ekranda PS'nin türünün belirlenemediğini belirten bir mesaj belirdi.

TÜM dizüstü bilgisayar markalarının artık aynı tür güç konnektörünü kullandığını varsayarsak, üreticiler arasında merkez pim voltajını PS kapasitesiyle ilişkilendiren herhangi bir "standart" var mı yoksa karar verdikleri her şeye açık mı?

Bir standart varsa, lütfen biri bana merkez pim voltajını PS kapasitesiyle gösteren bir tür "korelasyon tablosu"nun bağlantısını verebilir mi?

Benzer bir sorum vardı Hp 6910p 90 watt adaptörüm akıllı pin ile bozulduğunda,
doğru derecelendirmelere sahip bir adaptörüm vardı ancak yanlış konektör (2 pin) ortalıkta dolaşıyordu ve onu dönüştürmeyi umuyordum.
Bilgi aramak için birkaç konu okudum ve kesin bir yanıt bulamadım.
Bu yüzden arızalı adaptörü parçalara ayırdım ve baskı kartındaki üç tel bağlantısını (+19v / toprak / Akıllı pin) buldum.
Karmaşık bir devre bekliyordum ama çok basitti.
+19v ile akıllı pin bağlantısı arasında 200k'lık bir direnç ve ardından toprağa bağlı küçük bir seramik kapasitör vardı. Bu 90 watt'lık bir adaptör için.
Basit bir PRESENCE Sinyal devresine benziyor.
Dizüstü bilgisayarım için 2 farklı adaptör mevcut, 65 watt ve 90 watt versiyonu, bu nedenle güç derecesini belirtmek için akıllı pin sinyal voltajında bir fark olabilir.
Bu devre ile sahip olduğum adaptörü dönüştürdüm ve mükemmel çalışıyor (şimdiye kadar).
Umarım yardımcı olur.

Çözüm
M Çevrimdışı

mumbaililyzw

Yeni Üye
7 Aralık 2024
1
0
2
65 watt'lık bir adaptörde, merkez pim 13,5 volt ölçerken iç halka 19,5 volt ölçer. Sanırım iç pim adaptörün güç derecesini iletmek için kullanılır ve 65 Watt'lık bir güç kaynağı için 19,5 voltun yaklaşık 2/3'üne ve Geronimus'un belirttiği gibi 90 watt'lık bir adaptör için tam 19,5 volta sahip olması gerekir. Algılama pimi için ortada yaklaşık 13 volt olması için, toprak ve 19,5 volt arasında 1k'lık bir dirençle seri olarak 2,2K'lık bir direnç lehimleyeceğim.

H Çevrimdışı

hesaplamauzmani

Yeni Üye
16 Aralık 2024
2
0
2
65 watt'lık bir adaptörde, merkez pim 13,5 volt ölçerken iç halka 19,5 volt ölçer. Sanırım iç pim adaptörün güç derecesini iletmek için kullanılır ve 65 Watt'lık bir güç kaynağı için 19,5 voltun yaklaşık 2/3'üne ve Geronimus'un belirttiği gibi 90 watt'lık bir adaptör için tam 19,5 volta sahip olması gerekir. Algılama pimi için ortada yaklaşık 13 volt olması için, toprak ve 19,5 volt arasında 1k'lık bir dirençle seri olarak 2,2K'lık bir direnç lehimleyeceğim.
Zamanında bende yapmıştım.
90w şarj cihazı için 19,5v'un 1/3'ü. Bu 5,75v anlamına geliyor ama 6,3v'un da işe yaradığını düşünüyorum çünkü dizüstü bilgisayarımı 20v usb c şarj cihazıyla çalışacak şekilde dönüştürdüm ve bunu 90w olarak algıladı

289Konular
709Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye