Fan gürültüsü sorunu, sesli çalışıyor?

REshit

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, Phantom XT Pro Ultra kasanın güç kaynağının üzerine monte etmek için bir set Thermalright TL-C12C-S fan satın aldım, ancak fanlar takılıyken bilgisayarı açtığım anda çok yüksek bir ses duyuyorum, bu ses üç fan takılı olmadan olmuyor, bunun nedeni ne olabilir? Teşekkür ederim.

Herkese merhaba, Phantom XT Pro Ultra kasanın güç kaynağının üzerine monte etmek için bir set Thermalright TL-C12C-S fan satın aldım, ancak fanlar takılıyken bilgisayarı açtığım anda çok yüksek bir ses duyuyorum, bu ses üç fan takılı olmadan olmuyor, bunun nedeni ne olabilir? Teşekkür ederim.
Merhaba, BIOS'ta fanlar algılanıyor mu? Bunları hangi konnektörlere bağladınız? Bunlar doğrudan anakarta mı bağlı yoksa bir kontrolcü aracılığıyla mı? Kasayı açtığınızda fanların çılgınca döndüğünü görüyor musunuz? Eğer öyleyse, güç alıyor olabilirler ancak RPM'yi yönetmek için anakart veya kontrolcü ile bir şekilde iletişim kurmuyor olabilirler, dolayısıyla doğru konnektör de bağlantıyı kaçırmış olabilirsiniz ve bunları yönetmiyorsunuz olabilir. Sıcaklık çok yüksek olmadığı sürece yüksek hızda çalıştırılmamalıdır.
Abartılı bir ses çıkarmalarının garip olmasının yanı sıra, birinin arızalı olması ve bu nedenle desteklerinde çizikler oluşması da mümkün olabilir, ama dürüst olmak gerekirse yeni fanlarda böyle bir şey hiç başıma gelmedi.

Güç kısmı için kablolamayı ve bunları nereye bağladığınızı gösteren birkaç fotoğraf çekebilir misiniz?

Bununla birlikte, sesin nereden geldiğini açıklığa kavuşturmak için çok az bilgiye sahibiz, dönerken ses çıkaran arızalı bir fan veya çalışırken fana değen bir kablo olabilir, bilemiyoruz.

Her birini tek tek test etmeli ve öncelikle hangi fanın ses çıkardığına ve sadece dönerken mi ses çıkardığına yoksa başka bir şeye mi baktığına bakmalısınız.

BIOS kaç RPM gösteriyor? BIOS'ta sessiz mod eğrisi ayarlarsanız bir şey değişir mi? Hangi fanın ses çıkardığını görmek için tek tek fanları çıkarmayı denediniz mi? Sorunu daha iyi anlayabilmek için sesli video gönderebilir misiniz?

Açıldığında tüm fanlar tam hızda çalışmaya başlar, birkaç saniye sonra düzenleme başlar ve yavaşlar.
Kapattığınızda çıkan sesten endişe etmeyin.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları