Hayatım boyunca kilomla mücadele ettim ve her şeyi denediğimi hissediyorum. Kardiyo, ağırlık antrenmanı, kalori sayımı, oruç tutma, vejetaryen olma, karbonhidratları kesme, aklınıza ne gelirse. Hiçbir zaman sonuç görememekten bıktım ve ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin!
Kilo vermede sorun yaşıyorsanız, dikkate almanız gereken bir şey nasıl ve ne zaman yemek yediğinizdir. Gün içinde yemek yediğiniz zaman, vücudunuzun onu nasıl sindireceğini ve metabolize edeceğini etkiler. Gece geç saatlerde yemek yemenin, gün içinde yemek yemeye kıyasla daha fazla yağ depolanmasına yol açtığına dair giderek artan kanıtlar var. Gün içinde yediğinizde bu kalorileri yakmak daha kolaydır.
Hormonlar da dahil olmak üzere birçok farklı faktör kilo kaybında rol oynar. Kalorisi kısıtlı bir diyet uyguluyor olsanız bile, sisteminiz kronik stres durumundaysa kilo vermekte zorlanacaksınız. Birçok insanın vücudu iş, finans, sosyal izolasyon vb. gibi psikolojik stres altındadır. Ancak bazı kişiler evlerinde büyüyebilen ağır metaller, cıva, kurşun, arsenik ve küf gibi şeylerden kaynaklanan kimyasal stres faktörleri de yaşayabilir.
Fiziksel stres faktörlerine (yeterince uyuyamamak veya sinir bozucu bir patrona sahip olmak gibi) kimyasal veya psikolojik stres faktörleri eklediğinizde, vücut aniden tehlikeye girer. Tüm bu faktörler kilo kaybına müdahale edecektir. Rahatlamanın aslında vücudunuzun kilo vermesine yardımcı olmak için kullanabileceğiniz en iyi araçlardan biri olduğunu söylemek hoşuma gidiyor. Eğer vücut sürekli stres tepkisi veriyorsa ve fizyolojik olarak stres hormonları, kortizol ve adrenalin salgılıyorsa, vücudunuzun yağ yakması çok daha zor hale gelir. Bence bu, insanların gözden kaçırabileceği bulmacanın gizli bir parçası. Genel olarak, iyi bir stres yönetimine sahip olmaya çalışmak kilo vermek için gerçekten önemlidir.