Hp mürekkep tankı 319 baskı hatası

E Çevrimdışı

evethayir27

Yeni Üye
14 Aralık 2024
1
0
2
Merhaba yeni bir hp ink tank 319 aldım başlangıçta iyi çalışıyordu ancak şimdi üzerinde yanıp sönen bir ışık göstererek renkli baskı kafasında sorun olduğunu gösteriyor. Baskı kafasını çıkardım bir mendille temizledim ve geri taktım ancak tanısal bir renk testi sayfası yazdırdığımda hata devam ediyor tüm renklerini gösteriyor ancak baskı kafası ışığı yanıp sönüyor ve başka bir şey yazdırmama izin vermiyor. Tahminimce fiziksel olarak hasar görmemiş ancak yazılım düzeyinde kilitli, bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı?

CyBeR_TuRK Çevrimdışı

CyBeR_TuRK

Root
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
23 Aralık 2024
22
1
8
5
Merhaba yeni bir hp ink tank 319 aldım başlangıçta iyi çalışıyordu ancak şimdi üzerinde yanıp sönen bir ışık göstererek renkli baskı kafasında sorun olduğunu gösteriyor. Baskı kafasını çıkardım bir mendille temizledim ve geri taktım ancak tanısal bir renk testi sayfası yazdırdığımda hata devam ediyor tüm renklerini gösteriyor ancak baskı kafası ışığı yanıp sönüyor ve başka bir şey yazdırmama izin vermiyor. Tahminimce fiziksel olarak hasar görmemiş ancak yazılım düzeyinde kilitli, bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı?

Mürekkep seviyesi LED'inin titremesiyle birlikte HP Ink Tank 319 hatasını aldığınızı anlıyorum, bu birkaç sorundan kaynaklanabilir. İşte bu sorunu gidermek ve çözmek için adım adım bir kılavuz:

1. Mürekkep Seviyelerini Kontrol Edin​

Mürekkep tanklarının doğru seviyede doldurulduğundan emin olun. Titreme, düşük mürekkep seviyelerini veya mürekkep algılama sisteminde bir sorun olduğunu gösterebilir.

• Mürekkep Seviyelerini Denetleyin:
    • Mürekkep tanklarının maksimum ve minimum dolum çizgileri arasında doldurulduğundan emin olun.
    • Mürekkep seviyeleri düşükse, uygun HP mürekkep şişelerini kullanarak mürekkepleri doldurun.

2. Mürekkep Seviyesi Sistemini Sıfırlayın​

Bazen mürekkep dolumundan sonra mürekkep seviyesi sisteminin sıfırlanması gerekir.

• Sıfırlama Prosedürü:
    1. Yazıcıyı kapatın.
    2. Güç kablosunu yazıcıdan ve duvar prizinden çıkarın.
    3. 60 saniye bekleyin.
    4. Güç kablosunu yazıcıya ve duvar prizine yeniden takın.
    5. Yazıcıyı açın.

3. Mürekkep Kartuşunu ve Baskı Kafasını Temizleyin​

Kartuş veya baskı kafasındaki kir veya kurumuş mürekkep, algılama sorunlarına neden olabilir.
  • Temizlik Adımları:
    1. Yazıcıyı kapatın ve ön kapağı açın.
    2. Mürekkep kartuşlarını dikkatlice çıkarın.
    3. Kartuşlardaki ve baskı kafasındaki elektrik temas noktalarını silmek için damıtılmış suyla hafifçe nemlendirilmiş temiz, tiftiksiz bir bez kullanın.
    4. Kartuşları tekrar takmadan önce tamamen kurumasını bekleyin.

4. Yazıcı Ürün Yazılımını Güncelleyin HP yazıcıdaki ürün yazılımını güncelleyin

Yazıcınızın en son ürün yazılımı güncellemelerine sahip olduğundan emin olun; bunlar bilinen hataları ve sorunları giderebilir.
  • Yazılım Güncellemesi:
    1. HP Destek sayfasını ziyaret edin.
    2. Yazıcınızın modelini girin (HP Ink Tank 319).
    3. Mevcut tüm aygıt yazılımı güncellemelerini indirin ve yükleyin.

5. Kağıt Sıkışmalarını Kontrol Edin​

Kağıt sıkışmaları bazen hata ışıklarının titremesine neden olabilir.
  • Sıkışmaları Kontrol Edin:
    • Yazıcıyı açın ve sıkışmış olabilecek herhangi bir kağıt olup olmadığını dikkatlice kontrol edin.
    • Yazıcıya zarar vermemek için sıkışan kağıtları yavaşça çıkarın.

6. Yazıcı Sürücülerini Yeniden Yükleyin​

Bozuk veya güncel olmayan yazıcı sürücüleri hata ışıkları da dahil olmak üzere çeşitli sorunlara neden olabilir.
  • Sürücüleri Yeniden Yükleme:
    1. Mevcut yazıcı sürücülerini bilgisayarınızdan kaldırın.
    2. En son sürücüleri HP Destek sayfasından indirin.
    3. Yeni sürücüleri yükleyip bilgisayarınızı yeniden başlatın.

7. Sert Sıfırlama Gerçekleştirin​

Bazen sert sıfırlama hata durumlarını ortadan kaldırabilir.
  • Sert Sıfırlama Adımları:
    1. Yazıcıyı kapatın.
    2. Yazıcının arkasından güç kablosunu çıkarın.
    3. 60 saniye bekleyin.
    4. Güç kablosunu yeniden bağlayın ve yazıcıyı açın.
Bu belgeye bakın: HP Ink Tank 310, 410 yazıcılar - Yanıp sönen ışıklar ve 'E' hataları

HP Mürekkep Tankı 319

Umarım bu yardımcı olur.

Kendinize iyi bakın ve iyi günler dilerim.

Eğer gönderimin sorununuzu çözdüğünü düşünüyorsanız lütfen "Kabul Edilen Çözüm"e tıklayın, bu başkalarının da çözüm bulmasına yardımcı olacaktır.

287Konular
705Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye