Intuit Yeni Yazılım politikası

Boreas28

Moderatör
Yönetici
Yetki Sahibi
Bu hafta yazılım uzmanlarıyla paylaşmak istediğim garip bir deneyim yaşadım ve beni gerçekten şaşırttı. Hepinizin bildiği gibi sektör, 3 yıllık vb. süreli destek içerenler dahil olmak üzere dvd'ler veya indirmeler sağlamak yerine kullanıcıları yıllık abonelikler satın almaya ikna etmeye çalışıyor. Intuit, 2022 sürümlerinden itibaren yıllık yenileme yapmazsanız dosyalarınızı kaybedeceğinizi ve bunları çalıştırmak için eski sürümleri kullanamayacağınızı belirtti ve bu da bana korkutucu bir değişiklik geliyor. Başlangıçta QuickBooks yazılımlarına yönelik yıllık abonelikler dışındaki tüm abonelikleri sonlandırdığında, 2021 olan 3 yıllık hizmeti olan son sürüme sahiptim. Yılda 99 dolara sadık kalsalardı veya benim sürümümde 3 yıl için 300 dolara satsalardı, bu arada hiç alamadım, belki de onların istediği gibi oynardım ama şimdi bakarsanız Pro sürümü için tek bir yıl 600-700 dolar ve yeni bir yazılım bulana kadar 2021'i kullanmayı planlamıyorum.
Dün programı kullanırken her 3 ayda bir Intuit şifremle oturum açmam için her zamanki gibi sızlanma aldım ve bunu her zaman yaptığım gibi düşünmeden yaptım. Bugün ana dosyam gitmişti ve 5 yıllık dosyaları içeriyordu (Dosyalarım ve verilerim bir sunucuda saklanıyor ve masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan erişiliyor). Elbette bir yedeğim vardı, bu yüzden sadece 1 depozito girişi kaybettim, onu yeniden yaptım ama dosyayı kesinlikle kendim silmedim, bunu bana gerçekten "karşılık" olarak yapmış olabilirler mi?
İnanın ya da inanmayın, yazılımlarına hakları var ama üzerinde saklanan bilgilerime değil!

Geri