Kingston RAM Bilgisayarımda Önyükleme Sorunlarına Neden Oluyor – Yardım Gerekli

aykaelif Çevrimdışı

aykaelif

Yeni Üye
7 Aralık 2024
1
0
2
Bilgisayarımı topladığımda, başlangıçta Kingston KF560C30BBAK2-32 RAM kullandım ancak iade edip Corsair eşdeğeri olan CMH32GX5M2B6000Z30K'ye geçtim. Son zamanlarda, Corsair RAM'in anakartımın RGB yazılımıyla çalışmadığını fark ettim. Bunu düzeltmek için daha ucuz Kingston çeşidine (KF560C30BBAK2-32) geri dönmeye karar verdim.

Ancak, Kingston çubuklarını taktıktan sonra, yalnızca birinin çalıştığını gördüm. Her iki çubuk da takıldığında, bilgisayar açılıyor ancak görüntü vermiyordu ve anakart, CPU ve DRAM'de en üstteki iki kırmızı ışık yanıyordu. Testler sırasında, Kingston çubuklarından birinin A2 yuvasında çalıştığını, diğerinin ise aynı soruna neden olduğunu keşfettim.

Çubuklardan birinin arızalı olduğunu düşünerek, değiştirme için mağazaya geri gönderdim. Maalesef, aynı sorun yeni sette de meydana geliyor. Her iki anakart yuvası da Corsair RAM'imle (CMH32GX5M2B6000Z30K) mükemmel çalışıyor, bu yüzden Kingston çubuklarındaki soruna neyin sebep olduğundan emin değilim. CMOS'u, pili ve pinleri sıfırlamayı denedim ancak sorun devam ediyor. Herhangi bir yardım çok takdir edilecektir!

ASRock B650M Pro RS
Ryzen 5 7600
AMD Radeon RX 7800xt
Corsair RM850X 2021
WD SN580 2TB
Arctic RGB AIO 240 ve Fanlar

B Çevrimdışı

Baran24

Kıdemli Üye
7 Aralık 2024
5
1
5
Anakartınızın özelliklerini ve daha sonra Kingston web sitesini görmek için göz atarken, Kingston'ın bazı belleklerin 5200'den daha yüksek hızlarda düzgün çalışabilmesi için en son BIOS'a ihtiyaç duyabileceğini söylediğini fark ettim.
Ayrıca uyumlu RAM'lerin bir listesi de var.
BIOS seviyenizi kontrol etmek ve satın aldığınız RAM'in uygun olup olmadığını görmek iyi bir fikir olabilir

291Konular
715Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye