Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

M4 Mac Mini Sorunları

systm3131

Kıdemli Üye
Birkaç ay önce M4 Mac Mini'yi satın aldım. Bununla ilgili sürekli sorunlar yaşıyorum ve başkalarının da aynı sorunları yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum. 2 monitör Thunderbolt'tan çift HDMI ve üçüncü monitör olarak bir TV (HDMI) çalıştırıyorum. Yaşadığım bazıları şunlar.

Klavye yalnızca sayfalar için tanınıyor ve başka hiçbir uygulama için tanınmıyor, bunun bir klavye sorunu olduğuna inanmıyorum, daha çok bilgisayarla ilgili bir sorun, Uygulamalar arasında sekme yapamıyorum, zorla kapatma çalışmıyor. Safari' de birkaç sekme açıksa ve video akışı için Chrome'u açarsam, video titreyerek Safari'den çıkıp yeniden başlatmak sorunu çözüyor gibi görünüyor. Bilgisayar yeniden başlatılmadığı veya açılır menüden kapanmadığı için güç düğmesiyle manuel olarak yeniden başlatmak zorunda kaldım.

Bilgisayarımı çok temel şeyler için kullanıyorum. Genellikle Safari 4-5 sekme açık oluyor, mail vs.. açık oluyor. Bazen Chrome da açık oluyor. Herhangi bir yardım veya öneri çok takdir edilecektir. Güncelleme yapmıştım güncelleme yaparak mahvettiğimi hissediyorum.

Apple kablosuz klavye kullanıyorum.
Geleneksel kablolu bir klavyeniz var mı? Varsa, kablosuz klavyeyle ilgili sorunları ortadan kaldırmak için kablosuzun yerine takın. Kablolu olan iyi çalışıyorsa, işleri klavye veya bluetooth bağlantısına daraltacaksınız.

Tüm listenin klavyeyi kullanmakla ilgili olduğunu varsayıyorum. Örneğin, uygulamalar arasında sekmeyle gezinemiyorum. Değilse, 1 numaralı gönderiyi biraz daha ayrıntılı olarak düzenleyin. Klavye yeterince şarjlı mı?

Klavyeyi Mini'den uzakta mı kullanıyorsunuz?

Yeni Mini'de bluetooth antenlerinin nerede olduğunu bilmiyorum. Eskiden Mac'lerin altına yerleştirilmişti. Bu nedenle, Mini'yi klavyeye doğru alt kısmını açığa çıkaracak şekilde yan yatırarak bir fark yaratıp yaratmadığını görebilirsiniz.

Her şey bluetooth sorunları olabilirse, bir süre kablolu klavye ve kablolu fareyi kullanın ve sorunların tekrar edip etmediğine bakın.

İki ekranı ayırın. Bir gün boyunca yalnızca bir ekranla çalıştırın. Her şey daha iyi çalışmaya başlıyor mu deneyin? Eğer öyleyse, ikinci ekranı bağlayın. Bir veya iki gün çalıştırın. Herhangi bir sorun olur mu test edin?

Artık önerilerimin özünü anlamış olmalısınız. muhtemelen ekran düzenlemeleriniz ile ilgili bir şey deneyin çözüm önerilerini tekrar bize yazın.

İki ekranı ayırın. Bir gün boyunca yalnızca bir ekranla çalıştırın. Her şey daha iyi çalışmaya başlıyor mu deneyin? Eğer öyleyse, ikinci ekranı bağlayın. Bir veya iki gün çalıştırın. Herhangi bir sorun olur mu test edin?

Artık önerilerimin özünü anlamış olmalısınız. muhtemelen ekran düzenlemeleriniz ile ilgili bir şey deneyin çözüm önerilerini tekrar bize yazın.
Belirttiğiniz şekilde deneyip sizleri neticeyi bildirmeye çalışırım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Trend Konular