MSI anakartta BIOS'u nasıl güncellerim.
MSI anakartlarıyla ilgili deneyimi olan birinin fikrini almak istiyorum. Yakın zamanda bir MSI Pro X870P anakart satın aldım ve BIOS'u Flashlama hakkında iki sorum var.İlk soru
BIOS'u Flashlarken CPU'nun takılı olması mı yoksa takılmaması mı gerekiyor?
Daha önce CPU takılıyken BIOS'u Flashlamayı denedim ancak onu kaldırmam gerektiği söylendi ve bu yüzden Flashlama işe yaramadı. Bu doğru mu?
İkinci soru
BIOS güncelleme dosyasının sürümüyle ilgili. En son Flashlamayı denediğimde, MSI yardım destek tavsiyesine uyarak anakartım için en son sürümü kullandım.
Ancak bu işe yaramadı ve bilgisayarı satın aldığım yerdeki teknisyenlere geri götürdüğümde, anakartın üzerinde basılı olan anakart sürümüyle eşleşen bu BIOS güncelleme sürümünü seçmem gerektiğini söylediler.
Şimdi görünüşe göre bu gizli bir bilgi çünkü bana bu bilginin nerede olduğunu söylemediler ve anakartımda hiçbir yerde bulamadım. MSI yardım destek hiçbir şey bilmiyor gibiydi, bu yüzden bilmek istiyorum, anakart modelim için en son sürümü yüklemem mi gerekiyor yoksa anakartımın üretim tarihi ve modeliyle eşleşen BIOS güncellemesini mi bulmam gerekiyor? Seri numarasını kullanarak dolaylı olarak hesaplayabileceğinizi söyleyen diğer konuları okudum. Ancak bunu denediğimde üretim tarihinin Ağustos 2024 olduğunu gördüm ve Eylül 2024'te yayınlanan iki BIOS güncellemesi vardı ve bunlar ilk olanlar olduğu için hangisini kullanacağımı bilmiyordum.
Hiçbir web aramasında bulamadım.
Bazıları yanlış sürümle Flash ederseniz çipinizin yanacağını söylüyor.
Bu doğru mu?
Değilse, sadece 5 farklı sürümü deneyebilir ve hangisinin işe yaradığını görebilirim. Kasamda bir BIOS Flash düğmesi var. Bilgisayar açılmadığı için BIOS ekranına giremiyorum. Bilgisayarım, mağazanın ikinci RAM çubuğunun çalışması için önerdiği gibi BIOS'taki RAM ayarımı Expo olarak değiştirene kadar iyi çalışıyordu.
Her seferinde ikinci RAM çubuğunu taktığımda, EZ hata ışıkları yanıyordu ve önyükleme yapmıyordu. Bu yüzden RAM modunu Expo olarak değiştirdim ve bu BIOS'u bozmuş gibi görünüyor, bu yüzden tekrar Flash etmem gerekiyor.