Paylaşımlı depolama çözümü Windows ve Mac

aslanduranhukuk

Kıdemli Üye
İyi günler,
bunu yayınlamak için ekli depolamanın en iyi forum olup olmadığından emin değilim ama bir deneyeyim - lütfen başka bir yerde daha uygun olup olmayacağını bana bildirin.

Kilisemizdeki 2 bilgisayardan düzenli olarak dosya yedeklemem gerekiyor - biri servis sesini kaydediyor - diğeri ses/video kaydediyor.
Başlangıçta her iki bilgisayar da Windows'du ve ucuz bir yedek çözüm için her birine harici sürücüler yerleştirmeyi ve ardından her bilgisayarı yerel ve uzak harici sürücülere yedeklemeyi düşünmüştüm.
Ancak video bilgisayarı çöktüğünde, onu bir Mac ile değiştirdiler ve tüm planlarım suya düştü.
Şimdi her iki bilgisayarı da destekleyecek tek bir çözüm arıyorum.
Yaklaşık 8 TB toplam alan arıyorum.
Bunlar mesai saatleri dışında yedeklemeler olacağından hız kritik değil.
Mac'ler konusunda çok bilgili değilim ve şu anda en iyi veya tek seçeneğimin küçük bir NAS - yansıtılmış bir Synology gibi - olacağını düşünüyorum.
Çünkü maliyetleri düşük tutmaya çalışıyoruz ve bir NAS eklemek orijinal maliyet tahminlerini yüzlerce dolar artıracak. Herhangi bir önerisi olan var mı diye sormak istedim - ya da bu noktada NAS'ın en iyi yaklaşım olduğu konusunda bir fikir birliği olup olmadığını...
Katkılarınız için teşekkürler.

Geri