Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

Proton Chrome, Edge, Firefox ve diğer tarayıcılar için ücretsiz VPN

muhterem19

Kıdemli Üye

VPN hizmetinin amacı sansürü yenmek.​

Proton VPN

Çevrimiçi mahremiyetlerine değer veren internet kullanıcıları için, güvenilir bir VPN'e erişim sağlamak bazen zor olabilir, özellikle de katı sansür yasalarına sahip bölgelerde. Ancak VPN alanındaki önemli bir oyuncu, herkesin güvenli bir şekilde gezinmesini biraz daha kolaylaştırdı.

Etraftaki en popüler sanal özel ağ hizmetlerinden biri olan Proton VPN, daha önce ücretli bir avantaj olarak ayırdıktan sonra yeni bir ücretsiz tarayıcı eklentisi yayınladı. Google Chrome ve Microsoft Edge ile Mozilla Firefox dahil olmak üzere tüm Chromium tabanlı tarayıcılarda çalışır.

Proton VPN Genel Müdürü David Peterson, Proton VPN tarayıcı eklentisi, herkesin güvenli ve özel bir internetin keyfini çıkarmasını ve nerede olursa olsun sansürü aşmasını her zamankinden daha kolay hale getirecek, dedi.

Proton VPN

Uzantı, internet özgürlüğünü sınırlamak isteyen otoriter rejimler tarafından kullanılan yaygın bir taktiğin önüne geçmeye yardımcı oluyor. Çin, Rusya ve İran gibi ülkelerin, vatandaşların bu araçları indirmesini ve kullanmasını zorlaştırarak resmi uygulama mağazalarından VPN uygulamalarını yasakladığı biliniyor.

Ancak Proton VPN, tüm büyük tarayıcılarda çalışan bir tarayıcı uzantısıyla artık alternatif bir dağıtım yöntemi sunarak, kullanıcıların internet sansürlerini ve yasaklı web siteleri ile hizmetleri aşmalarının kolay bir yolunu sağlıyor.

Ancak, ücretsiz katmanda ücretli sürüme kıyasla büyük bir sınırlama var. Ücretsiz kullanıcılar sunucu konumlarını manuel olarak seçemez, bunun yerine otomatik olarak en yakın kullanılabilir bölgeye bağlanırlar. Bu, ücretsiz uzantıyı bölge kilitli içerik akışı gibi görevler için ideal olmaktan çıkarır. Ancak yine de, bir konum seçimi özelliği ücretsiz bir hizmetten çok fazla şey istemek olurdu.

Yine de, bu eksikliği telafi edecek önemli bir avantaj var. Proton VPN, ücretsiz kullanıcılar için herhangi bir veri sınırı uygulamıyor gibi görünüyor, bu sayede, bir sınıra ulaşma konusunda endişelenmeden, başlatıldığında tarayıcı trafiğinizi otomatik olarak güvence altına alacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ücretsiz fakat otomatik kendisi atıyor VPN'de ülke konum siz seçemiyorsunuz. En hızlı konuma sizi bağlıyor ben indirmiştim daha önce oradan biliyorum.