Her seferinde çok sayıda insanın olduğu bir yere gitmek üzereyken ÇOK stresleniyorum. Oraya vardığımda aşırı rahatsız oluyorum ve herhangi biriyle konuşmakta zorlanıyorum. Kendimi garip hissediyorum ve tüm zamanımı evde olmayı dileyerek geçiriyorum. Arkadaş edinmek istiyorum ama insanlarla etkileşime giremediğimde arkadaş edinmek gerçekten zor oluyor. Lütfen bana sosyal kaygımın üstesinden nasıl geleceğim konusunda tavsiye verin!
Yaklaşan bir sosyal karşılaşmayı düşünün ve bunu olumlu bir şekilde hayal etmeye çalışın. Zor veya garip olabileceğini düşünmek yerine, karşılaşmanın nasıl sorunsuz ve rahat bir şekilde akmasını istediğinizi düşünün. Olumlu düşünme, beyninizi bir deneyimin iyi gidebileceği yolları düşünmeye yönlendirmenin bir yoludur ve bu, durumun başarılı olma olasılığını artırır.
Sosyal etkinlikten önce, kendinizi sakinleştirmek için nefes alma tekniklerini kullanın. 3 saniye boyunca burnunuzdan yavaşça nefes alın, 5 saniye nefesinizi tutun ve 7 saniye boyunca ağzınızdan yavaşça nefes verin. Bu nefes alma döngüsünü 10 kez tekrarlayın ve ne kadar sakinleşebileceğinizi fark edin. Sosyal bir durumda etkileşimde
bulunduğunuz kişilerin, söylediğiniz ve yaptığınız her şeyi sizin kadar fark etmediğini unutmayın.
Sosyalleşirken, sakin kalmanıza yardımcı olmak için rahatlatıcı bir yerde olduğunuzu hayal edin. Örneğin, sıcak bir plajda olduğunuzu ve bir arkadaşınızla rahatça konuştuğunuzu hayal edebilirsiniz.
Ne söylemeniz gerektiğine odaklanmak yerine, diğer kişinin ilgilendiği şey hakkında konuşun. Bunu yapmak, konuşmayı başlatmanız gerekmediği, sadece diğer kişinin öncülük etmesine izin verebileceğiniz anlamına gelir. Bunu başarabilirsiniz!