Tavsiyeye ihtiyacım var - Hangi alanda uzmanlaş malıyım?

O Çevrimdışı

ohukan

Kıdemli Üye
9 Aralık 2024
3
4
5
Üniversitede birinci sınıf öğrencisiyim. Sonbaharda daha erken başladım. Üniversiteyi ve öğrenmeyi seviyorum ama hangi alanda uzmanlaşmak istediğimi bilmiyorum ve bu bana çok fazla stres yaşatıyor. Odak noktamı daraltmam gerekiyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum ve seçimimden pişman olmak istemiyorum. Ana dalını nasıl seçtin? Bazı insanlar hemen biliyor gibi görünüyor ama ben bilmiyorum.

By_KuŞ Çevrimdışı

By_KuŞ

TechForum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
162
7
172
45
İzmir
Bir anadal seçerken tek belirleyici faktör olarak ana ilgi alanlarınızı kullanmanızı kesinlikle önermem. Mesela, video oyunlarını seviyor olabilirsiniz ancak bu, bilgisayar biliminin sizin için doğru anadal olacağı anlamına gelmez. Hayatınızda en çok nerede tatmin olduğunuzu düşünmeye çalışın; en çok nerede eğlendiğinizi değil.

O Çevrimdışı

omurozyurt

Kıdemli Üye
7 Aralık 2024
4
3
5
Üniversitede birinci sınıf öğrencisiyim. Sonbaharda daha erken başladım. Üniversiteyi ve öğrenmeyi seviyorum ama hangi alanda uzmanlaşmak istediğimi bilmiyorum ve bu bana çok fazla stres yaşatıyor. Odak noktamı daraltmam gerekiyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum ve seçimimden pişman olmak istemiyorum. Ana dalını nasıl seçtin? Bazı insanlar hemen biliyor gibi görünüyor ama ben bilmiyorum.
İlgi alanlarınızı düşünün ancak ilgi alanlarınızla birlikte nasıl bir iş bulabileceğinizi de düşünün. Sadece maaştan bahsetmiyorum, işinizi gerçekten SEVER misiniz? Örn. sadece kitapları sevmeniz İngilizce öğretmeni olmayı isteyeceğiniz anlamına gelmez veya sadece bilgisayarları sevmeniz BT uzmanı olmayı isteyeceğiniz anlamına gelmez.

Ayrıca, bir konuya tutkuluysanız ancak o konuda uzmanlaşmak istemiyorsanız yine de ders alabilir veya yan dal yapabilirsiniz! Örn. ekonomi ana dalımdı ancak yan dalımı oyunculuk yaptım. Ne yaparsanız yapın çok fazla endişelenmeyin. Bunu başarırsınız. İyi şanslar.

CyBeR_TuRK Çevrimdışı

CyBeR_TuRK

Root
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
23 Aralık 2024
22
1
8
5
içinden geçeni yapmanı tavsiye ediyor kalbini yoldaş olarak seçersen sana doğruyu gösterecektir akıl karışıklığa sebep olur unutma ki şeytan akla iyilik kalbe girer.

289Konular
709Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye