Windows 10 32bit İşletim Sistemi

By_KuŞ Çevrimdışı

By_KuŞ

TechForum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
162
7
172
45
İzmir
Windows 10 ISO, Microsoft'un Windows 10 işletim sistemine ait tüm dosyaları tek bir arşiv dosyası olarak içeren bir dosya formatıdır. ISO dosyası, optik disklerin (CD, DVD) dijital bir kopyasıdır ve işletim sistemini yüklemek veya yeniden kurmak için kullanılabilir.

Windows 10 ISO'nun Özellikleri

1. Yükleme Kaynağı:
    Windows 10 ISO, bilgisayara işletim sistemini sıfırdan kurmak veya mevcut bir sürümü yükseltmek için kullanılabilir.
  2. Taşınabilirlik:
    ISO dosyası, USB bellek veya DVD'ye yazdırılarak taşınabilir hale getirilebilir.
  3. Tüm Sürümler:
    Windows 10'un farklı sürümlerini (Home, Pro, Education vb.) içerebilir. Hangi sürümün yükleneceği, sahip olunan lisans anahtarına bağlıdır.

ISO Dosyası Nerelerde Kullanılır?

1. Yeni Bir Kurulum:
    Bilgisayarınıza temiz bir işletim sistemi kurmak için kullanılır. Bu, genellikle virüs bulaşmış veya performansı düşmüş bilgisayarlarda tercih edilir.

Windows 10 ISO Nedir?​

Windows 10 ISO, Microsoft Windows 10 işletim sisteminin tüm kurulum dosyalarını içeren bir disk imaj dosyasıdır. ISO formatı, bir CD, DVD veya USB sürücüsünün tam bir dijital kopyasını oluşturmak için kullanılan standart bir dosya formatıdır. Bu tür dosyalar, işletim sistemi kurulumu, sistem onarımı veya yeniden yükleme gibi işlemler için kullanılır.

ISO Dosyasının Özellikleri​

1. Windows Kurulum Dosyalarını İçerir
    • Windows 10'un farklı sürümlerini (Home, Pro, Enterprise) içerebilir.
  2. Önyüklenebilir
    • ISO dosyası, bir USB sürücüsüne veya DVD'ye yazılarak bilgisayarı bu medyadan başlatabilirsiniz.
  3. Çok Amaçlı Kullanım
    • Yeni bir Windows 10 kurulumu yapmak.
    • Mevcut bir sistemi güncellemek.
    • Sorunlu bir sistemi onarmak.

Windows 10 ISO Dosyası Nereden İndirilir?​

Windows 10 ISO dosyasını doğrudan Microsoft'un resmi web sitesinden güvenli bir şekilde indirebilirsiniz. Microsoft'un sunduğu Medya Oluşturma Aracı (Media Creation Tool), ISO dosyasını indirmenize veya bir önyüklenebilir USB/DVD hazırlamanıza olanak tanır.

Windows 10 ISO Nasıl Kullanılır?​

1. İndirme ve Hazırlık
    • ISO dosyasını Microsoft web sitesinden indirin.
    • Önyüklenebilir bir USB/DVD oluşturmak için araçlar kullanın (örneğin, Rufus veya Media Creation Tool).
  2. Önyükleme
    • Bilgisayarı USB/DVD'den başlatın.
    • BIOS/UEFI ayarlarından önyükleme sırasını değiştirerek USB/DVD'yi öncelikli hale getirin.
  3. Kurulum veya Güncelleme
    • Yeni bir Windows 10 kurulumu yapmak istiyorsanız, sürücüleri formatlayabilir veya temiz bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz.
    • Mevcut bir Windows sürümünü güncellemek istiyorsanız, "Yükselt" seçeneğini kullanabilirsiniz.

Windows 10 ISO'nun Avantajları​

• Kolay Kurulum
    Sisteminizi sıfırdan kurmak için tüm dosyalar tek bir dosyada bulunur.
  • Taşınabilirlik
    ISO dosyasını bir USB'ye yazdırarak istediğiniz her yerde kurulum yapabilirsiniz.
  • Sistem Onarımı
    Çöken bir sistemi onarmak için önyüklenebilir bir araç olarak kullanabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Lisans: Windows 10'u yüklemek için geçerli bir lisans anahtarına sahip olmanız gerekir.
  • Resmi Kaynaklar: Güvenlik için ISO dosyasını yalnızca Microsoft'un resmi web sitesinden indirin.
  • Sistem Uyumluluğu: Kurulumu yapmadan önce bilgisayarınızın sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun.
Windows 10 ISO, hem teknik destek hem de kullanıcılar için oldukça kullanışlı bir araçtır. Kurulum veya onarım işlemlerinizde rehberlik sağlamak için bu formatı kullanabilirsiniz.

289Konular
709Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye