Windows 98 internete bağlanamıyor

Boreas28

Moderatör
Yönetici
Yetki Sahibi
SORU
Herkese merhaba. Eski bir Windows 98 bilgisayarını internete bağlayıp bazı eski oyunlar için ve onlarca CD'yi yakıp oyunlar ve sürücüler yüklemek yerine gerçekten bir şeyler indirebilme yeteneği için uğraşıyorum.

Windows 98 çıktığında henüz bir yaşında olduğum için yeniyim. Çoğunlukla Windows 2000 ve XP ile büyüdüm.

Neyse, bu bilgisayarı aldım ve bir ethernet adaptörüyle geldi. Özellikle bir D-Link 550TX. Kartın sürücülerini aldım ve düzgün bir şekilde yükledim. Yönlendiricime bağlı bir cat 6 kablosu taktım. Daha sonra bir komut istemi açtım ve ipconfig ile bağlantıyı kontrol ettim. Hiçbir şey. Ip ve alt ağ 0.0.0.0. Varsayılan ağ geçidi boş.

IE özelliklerini kontrol ettim ve ağ kurulum sihirbazını çalıştırdım ama yine de hiçbir şey olmadı. Buradan başka ne yapacağımı bilmiyorum. Herhangi bir yardım takdir edilir. Gereken tüm özellikleri sağlayacağım

CEVAP
Windows 98, Microsoft tarafından onlarca yıldır desteklenmiyor.
Internet Explorer tarayıcısı artık Microsoft ve her web sitesi tarafından desteklenmiyor. 98 ile hala çalışan bir tarayıcı bulabileceğinizi sanmıyorum.
Bununla birlikte, Bilgisayarım'a sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin . Aygıt Yöneticisi sekmesine gidin . Henüz genişletilmemişse Ağ Bağdaştırıcıları'nı
genişletin . Aygıtların yanında Sarı İşaretler varsa, başka bir bilgisayardan indirebileceğiniz ve bir USB Flash Sürücüye kaydedebileceğiniz Üreticiden yüklenen Sürücülere ihtiyaç duyacaklardır. Hala mevcutlarsa. Bağlantıda belirtildiği gibi, Ethernet sarı işaret olmadan yüklenmişse. Ağ Komşuları'na sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin TCP/IP'ye sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin IP Adresi sekmesi altında, Al ve IP Adresini Otomatik Olarak olarak ayarlandığından emin olun . Başlat/Programlar/Donatılar/İnternet Araçları/İnternet Bağlantı Sihirbazı'na gidebilirsiniz . Bir (LAN) kurmak istiyorum'u seçin ve adımları izleyin. Ayrıca Başlat/Programlar/MSDos İstemi'ne gidip Ipconfig /all yazabilirsiniz . Bu, Ethernet Bağdaştırıcınızın (LAN) Varsayılan Ağ Geçidinize (Yönlendirici) bağlı olup olmadığını gösterecektir.

Geri