Yönlendirici GUI'sine aralıklı erişim engellendi

Boreas28

Moderatör
Yönetici
Yetki Sahibi
İnternet servis sağlayıcım (Zen Internet) tarafından sağlanan bir FRITZ!Box 7530 AX yönlendiriciyi kullanmaya yeni döndüm ve yapması gereken işi gayet iyi yapıyor olsa da, GUI'ye erişimden sık sık kilitlendiğimi görüyorum ve sorunu çözmek için Windows 11'den çıkış yapıp tekrar giriş yapmak zorunda kalıyorum. Bu arada, kullandığım parolanın doğru olduğunu biliyorum çünkü parola yöneticimde (Roboform) kayıtlı ve "Oturum aç" düğmesine tıklamadan önce doğru girildiğinden emin olmak için kontrol ettim.

Üreticinin destek ekibiyle iletişime geçtim ve aşağıya bazı konuşmaları ve ayrıca sorunu anlamaya çalışırken faydalı olabileceği için bilgisayarımın bir Belarc raporunu göndereceğim.

AVM'den gelen ilk yanıt şu şekildeydi:

"FRITZ!Box 7530 AX'iniz var ve FRITZ!Box'ınızın Kullanıcı Arayüzüne sık sık giriş yapamadığınızı görüyorsunuz, farklı tarayıcılarla test ettim.
Sorunu çözmek için Windows 11'den çıkış yapıp tekrar giriş yapmak yardımcı olur.

Burada şimdiye kadar bilinen böyle bir sorun yok, doğru kimlik bilgileriyle giriş yapmak her zaman mümkündür - eğer arka planda çalışan ve engelleyen bir yazılım yoksa.

Sonuç olarak, 2FA, arka plan yazılımında saklanan parolalar, scriptblogger'lar gibi arka plan yazılımlarında bir sorun olmalı.
Sorun yeni bir Windows girişiyle çözülebildiğinden, bu, FRITZ!Box'ın Grafik Kullanıcı Arayüzüne giriş yapmanızı engellemediğini kanıtlıyor çünkü FRITZ!Box, giriş prosedürü sırasında hangi Windows, Linux veya MacOS sürümünün kullanıldığını "umursamıyor"."

FRITZ!Box yalnızca tarayıcı sürümünü ve 2FA prosedürlerinin etkin olup olmadığını kontrol edecektir."

Benim cevabım şuydu:

"Bilgisayarımda çalışan herhangi bir şeyden kaynaklandığını sanmıyorum, çünkü daha önce FRITZ!Box'ı kullanırken bu durum başıma geldiğinde, onu bir ASUS yönlendiriciyle değiştirdim ve onda hiç böyle bir sorun yaşamadım. Ayrıca, aylarca böyle bir sorun yaşamadan başka bir ASUS yönlendirici kullandıktan sonra FRITZ!Box'ı tekrar hizmete soktuğum günden bu yana sadece birkaç gün geçti.

Ana dizüstü bilgisayarımdan daha az yazılım içeren yedek bir dizüstü bilgisayarım var, bu yüzden sorunun oluşup oluşmadığını görmek için onu kullanmayı deneyebilirim."

Başka ne deneyebileceğim konusunda bir fikriniz var mı? Anti-virüs yazılımımı devre dışı bırakmayı denedim ve ayrıca ağımın genel yerine özel olarak belirlendiğini kontrol ettim.

Geri