Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

HP Masaüstü Bilgisayarım Yavaşlıyor

berk94

Kıdemli Üye
Yaklaşık 3 yıllık bir bilgisayar çevrimiçi ve çevrimdışı virüs programları çalıştırdım, temiz. Antispyware temiz, Sophos tarama ve birkaç izleme çerezini temizledim, Malwarebytes temiz, eset çevrimiçi tarayıcı, temiz. Yavaşlattığını düşündüğüm tek şey son zamanlarda 2 elektrik kesintisi oldu, her iki dizüstü bilgisayar da iyi çalışıyor. Google Chrome veya Firefox tarayıcısına tıklıyorum ve ana sayfanın yüklenmesi birkaç dakika sürüyor, eskiden neredeyse anında oluyordu. Şaşkınım, bu konuya ne neden olmuş olabilir.

Sabit disk mi yoksa SSD mi? Sabit diskse, yıllar içinde birkaçının zamanla yavaşladığını gördüm. Öte yandan bir SSD'de genellikle kritik arızalar olur. Bu sizin için sorunu çözmez ama açıklayabilir.

Sabit disk mi yoksa SSD mi? Sabit diskse, yıllar içinde birkaçının zamanla yavaşladığını gördüm. Öte yandan bir SSD'de genellikle kritik arızalar olur. Bu sizin için sorunu çözmez ama açıklayabilir.

Bildiğim kadarıyla, bu normal bir sabit disk. Dün yaklaşık 20 dakika kapattım, yeniden başlattım ve çok daha hızlıydı. Sonra dün gece, daha fazla olası kesinti nedeniyle kapattım, ancak bu sabah hala yavaştı. Ayrıca bir disk temizleme işlemi yaptım. Fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak zorunda kalabilirim.

Bildiğim kadarıyla, bu normal bir sabit disk. Dün yaklaşık 20 dakika kapattım, yeniden başlattım ve çok daha hızlıydı. Sonra dün gece, daha fazla olası kesinti nedeniyle kapattım, ancak bu sabah hala yavaştı. Ayrıca bir disk temizleme işlemi yaptım. Fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak zorunda kalabilirim.
Sabit diskse yıllar içinde yavaşlayabiliyor, vaadi doluyor gibi görünüyor, bilgisayarınızı sıfırlayın sorun devam edecek mi bir de o şekilde deneyin. Eğer sorun devam ederse bize yazmaktan çekinmeyin.

Katılıyorum en temizi format atmak yaklaşık 18 dakika sürüyor, bilgilerinizi bir flaş belleğe kaydedin, formatı başlatın baktınız yine sorun devam ediyor o zaman yeni bir disk alma zamanı gelmiş demektir.

Trend Konular