CPU'yu değiştirdim, hiçbir şey olmadı çalışmadı?

KaramSar

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, nasılsınız? Başlıktan da tahmin edebileceğiniz gibi ASRock G41M-VS3 anakartımın işlemcisini Intel Core 2 Quad Q5550 ile değiştirdim ama olmadı. Hem bios'u güncelledim hem jumper ve cmos pili ile reset attım ama hiçbir şey olmadı, görüntü sinyali yok. Elbette eski CPU'yu (Intel Pentium 4 CPU) geri takarak yeniden başlatabilirsiniz.

Ama kontrol ettim uyumlu.

Ancak dikkatimi çeken nokta Q5550 monte edildiğinde en ufak bir ısınma bile oluşmuyor. Bu normal mi? Belki de bir şeyi doğru şekilde yapılandırmazsanız kart onu başlatmıyor olabilir mi? Yoksa işlemci mi bozuk (Online aldım)?

Ne olabilir? (Öncelikle ilk defa CPU değiştiriyorum.)

Şimdiden çok teşekkür ederim!

Herkese merhaba, nasılsınız? Başlıktan da tahmin edebileceğiniz gibi ASRock G41M-VS3 anakartımın işlemcisini Intel Core 2 Quad Q5550 ile değiştirdim ama olmadı. Hem bios'u güncelledim hem jumper ve cmos pili ile reset attım ama hiçbir şey olmadı, görüntü sinyali yok. Elbette eski CPU'yu (Intel Pentium 4 CPU) geri takarak yeniden başlatabilirsiniz.

Ama kontrol ettim uyumlu.

Ancak dikkatimi çeken nokta Q5550 monte edildiğinde en ufak bir ısınma bile oluşmuyor. Bu normal mi? Belki de bir şeyi doğru şekilde yapılandırmazsanız kart onu başlatmıyor olabilir mi? Yoksa işlemci mi bozuk (Online aldım)?

Ne olabilir? (Öncelikle ilk defa CPU değiştiriyorum.)

Şimdiden çok teşekkür ederim!
Merhaba @KaramSar CPU uyumluluğunu nerede aratıp sorguladın bilmiyorum, ama ASROK sitesine bakarsanız, aldığınız CPU listede yok! Q5000'i okuyamıyor, sizin için Q6400 veya daha iyisi Q6600 iş görür! Aslında, kurmanız gereken tek CPU en azından 3.0Ghz'e ulaşan Q9550'dir.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları