- Gözetim araçları Çin kolluk kuvvetleri tarafından kullanılıyor
- Mesajlar, çağrı günlükleri ve ses kayıtları alındı
- Casus yazılım ve gözetim yazılımı giderek yaygın olarak kullanılmaktadır
Çin kolluk kuvvetleri tarafından 2017'den beri mobil cihazlardan ‘kapsamlı ’ bilgi toplamak için yeni bir gözetim aracı kullanılıyor.
A Lookout tarafından yeni rapor EagleMsgSpy bir Çinli yazılım firması tarafından geliştirilen yasal bir müdahale aracıdır. Android cihazları hedefleyen casus yazılım, büyük olasılıkla cihaza erişen ve cihazın kilidini açan kolluk kuvvetleri aracılığıyla fiziksel kurulum gerektirir. Oradan, başsız bir gözetim modülü cihazda kalır ve büyük hacimli hassas verileri toplar ve dışarı atar.
Yükleyici uygulamasını analiz ederek, siber güvenlik araştırmacıları gözetim aracının yazılım tedarikçisinin birden fazla müşterisi tarafından kullanıldığına inanmaktadır. Bunun nedeni, kullanıcının bir hesaba karşılık gelen bir ‘kanalı ’ girmesi gerektiğidir.
Kapsamlı gözetim
Araştırmacılar, casus yazılımın, yazılımı sürekli olarak keşif ve analizden koruyan geliştiriciler tarafından aktif olarak korunduğunu ve zaman içinde şifreli anahtarların gizlenmesi ve depolanmasının ‘karmaşıklığında bir evrim geçirdiğini belirttiler.Sürveyansın bir parçası olarak, yazılım Telegram gibi sitelerden gelen tüm mesajlar da dahil olmak üzere mağdur hakkında bilgi ordularını toplar ve WhatsApp, çağrı günlükleri, SMS mesajları, GPS koordinatları, ses kayıtları ve kullanılan cihazın ekran görüntüleri.
Son aylarda Çinli devlet aktörlerinin casus yazılım kullandıkları ilk kez değil. Bu yılın başlarında, ABD telekomünikasyon şirketleri Verizon ve AT&T ihlal edildi.
İhlal, Amerikan kolluk kuvvetleri tarafından ‘yasal müdahale ’ için mevcut altyapıyı kullandı ve bu da elbette tehdit aktörleri tarafından fırsatçı bir şekilde sömürüldü. ABD'deki (ve muhtemelen Çin'deki) ulusal güvenlik endişeleri, casus yazılımlar ve kolluk kuvvetleri için arka kapılar endişe verici bir oranda geliştirilmiştir
Bu yazılımın eleştirmenleri, casus yazılım ve gözetim araçlarının varlığının, yalnızca resmi olarak onaylanmış aktörler tarafından kullanılsalar bile, araçların tehdit aktörleri tarafından kullanılması riski olduğu anlamına gelir.