Dizüstü bilgisayarın yerini alacak mini PC

furkanabdal

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, birkaç konu okudum ama ihtiyaçlarıma uygun bir şey bulduğumu sanmıyorum.
16 GB RAM ve 512 GB SSD'ye sahip, 11. Nesil Intel(R) Core(TM) i7-1165G7 @ 2.80GHz işlemcili bir Asus ViboBook'um var ve onu 25 inçlik harici bir monitörle (harici klavye ve fareyle) kullanıyorum. Yeni bir notebook satın almadan monitörü kullanmak ve yükseltme yapmak istiyorum.

Aynı anda yaklaşık 30 sayfa açık olacak şekilde tarayıcılar ve diğer yazılımları (ham dosyalarda fotoğraf düzenleme dahil) çalıştırıyorum, ayrıca müzik miksleme için gövde oluşturan programlarla birlikte kullanıyorum (bunların çalışması için yüksek performanslı GPU'lara ihtiyaç vardır).
Şu an kullandığım not defterim bu son kısımda gerçekten zorlanıyor (her şeyi kullanmadan önce gruplar halinde işlemem gerekiyor). Mac mini m4 alsaydım her şeyi çözmüş olurdum biliyorum ama Windows dünyasından ayrılmak istemiyorum.

Ben de bir mini PC düşünüyordum (monitöre takmak isterdim) ve birkaç çözüm olduğunu gördüm. AMD Ryzen 7 8845HS işlemci veya %30 artışla AMD Ryzen HX 370, 32 GB RAM ve 1 TB SSD konfigürasyonu ve bir fikir olarak da Oculink portu nedeniyle bir Minisforum pc düşünüyordum. Yani ileride yüksek performanslı bir ekran kartı eklemek istersem bunu yapabilirim.

Ne tavsiye edersiniz? Bu uygulanabilir bir çözüm mü yoksa farklı bakış açıları var mı? eğer bu uygun bir çözüm ise, nasıl tavsiye de bulunabilirsiniz? şimdiden teşekkürler.

Mac mini'yi ele alalım, bir Ferrari'yi Ferrari kılığındaki bir Panda ile karşılaştırıyorsunuz. Mac minilere göz atmanız sizin açınızdan daha iyi olur.

TechForum.TR Trend