Benim için bir fotoğrafçı olmanın en tatmin edici kısmı, müşterilerin bana geri dönüp ne kadar şaşırdıklarını, fotoğraflarda kendilerinin olduğuna inanamadıklarını söylemeleri. Kendilerini bu yeni ışıkta görmekten çok büyük keyif alıyorlar. Doğru pozu ve doğru ışığı nasıl bulacağını bilen profesyonel bir fotoğrafçıya sahip olmak, fotoğraf çekilirken gerçekten çok önemlidir.
Kendi fotoğraf stüdyonuzu kurduğunuz noktaya geldiğinizde, ışığı kontrol edebilmek istersiniz. Bu yine uzmanlığınızın ne olduğuna bağlıdır; hem doğal ışıkla hem de boudoir için birincil ışıkla çalışıyorum. Önemli olan sadece ışıkları kontrol edebilmektir. Stüdyomun tüm pencerelerinde iki set perdem var: Pencereleri karartabilen bir perdem ve ışığı dağıtabilen bir perdem var. Şu anda stüdyomda doğal ışıkta çekim yaparken, ya karartma perdeleri kullanarak ışığı kesebiliyorum ya da ince perdeler kullanarak ışığı yumuşatabiliyorum. Ve bu tüm görüntüleri etkileyecek ve doğru havayı yaratacaktır.
Ayrıca, bir stüdyo inşa etmeye gelince, insanların aynalarla saçlarını ve makyajlarını yaptırabilecekleri bir yer olması, insanların özel olarak giyinebilecekleri bir yer olması ve ardından insanların sıralarını bekleyebilecekleri veya çekimleri için bekleyebilecekleri bir tür lobi veya resepsiyon alanı olması veya insanların oturup sohbet edebilecekleri ve biraz içecek alabilecekleri güzel bir yer olması ve ardından depolama alanı olması, çünkü fotoğrafçıların genellikle çok fazla ekipmanı olması çok önemlidir.