Hoş geldiniz!

TechForum.TR, Türkiye’de teknolojiye ilgi duyan herkes için bir rehber ve topluluk ortamı sunuyor.. E-Posta Onay derdi yok 10 saniye de üyelik işlemi, TechForum.tr, samimi ve bilgi dolu bir topluluk sunar. Uzmanların ve meraklıların buluştuğu bu platform, teknoloji dünyasına dair her şeyi tek bir çatı altında toplar. Siz de teknolojiye dair merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek ve deneyimlerinizi paylaşmak için TechForum.tr'ye katılabilirsiniz. Kullanıcılar, deneyimlerini ve bilgilerini paylaşarak başkalarına yardımcı olabilirler. Karşılaşılan sorunlara hızlı ve etkili çözümler bulunabilir. Ortak ilgi alanlarına sahip insanlar bir araya gelerek güçlü bir topluluk oluşturabilirler. Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip etmek için harika bir kaynaktır. Öğrenme: Yeni beceriler öğrenmek ve bilgi dağarcığını genişletmek için ideal bir ortam sunar.

Kayıt Ol!

Harici Sabit disk sürücü listesinden sürekli "kayboluyor"

aslanduranhukuk

Kıdemli Üye
Windows 10 PC'im var (11'e yükseltirdim ama etkinleştirmem gereken bir güvenlik özelliği var ve bulmak için gittiğim her yol başarısız oluyor, ama konudan uzaklaşıyorum). Dosyalar ve yedeklilik için iki adet 8TB dahili SATA sürücülü 256G SSD'm var. SONRA daha fazla yedeklilik için bir adet Seagate harici güç kaynaklı 8TB sürücüm var. İki dahili sürücüyle biraz fazla abartı oluyor ama ben yedeklilik adamıyım. Kanımda var.

Ama son bir yıldır o harici sürücü (sürücü harfi G ile "sert etiketledim") sürekli kayboluyor. Bundan hoşlanmıyorum çünkü belirli şeyleri yedeklemek için programlanmış bir Acronis'im var ve başarısız olduğuna dair hiçbir bildirim almıyorum, bu yüzden bir şeyleri "kontrol etmeye" karar verene kadar asla bilmiyorum ve işte orada... gitti!

Bazen yeniden başlatma, fişini çekme, tekrar takma ve sadece 15 dakika boyunca genel bir takip etme aniden ortaya çıkmasını sağlıyor. Genellikle hayır. Güzel bir şekilde uğulduyor. Elimi üzerine koyabiliyorum ve uğultusunu hissedebiliyorum. Çalıştığında çok hızlı ve "ortaya çıktığı" nadir durumlarda tanılama çalıştırdım ve hiçbir zaman bir şeylerin yanlış olduğuna dair bir belirti olmadı. Elbette

bunun bir milyon nedeni olabilir, ancak bunu anlamak için yapabileceğim denenmiş ve doğrulanmış şeyler var mı?

Şimdiden teşekkür ederim!

Birisi yakın zamanda evimin yakınındaki çöp kutusunun yanına çok temiz bir Foxconn G43MX anakart (Intel Core2 Duo) attı. Neredeyse her şeyin çıkarıldığı, sadece kasa gövdesi, anakart ve işlemcinin kaldığı çıplak bir kasaydı.
Ben olduğum için, neden atıldığını görmek için onu topladım. Hiçbir sabit disk eklemeden çalışır hale getirdikten sonra, bir USB bellekten önyükleme yaparak test etmeyi denedim. Önyükleme isabetli ve isabetsizdi. Bazen USB'yi görüyordu, bazen görmüyordu. Ekstra USB sürücüler eklemek onu ve beni şaşırtmış gibiydi, çünkü varsayılan önyükleme sürücüsü seçeneklerini ayarlamaya çalışmak için sürekli olarak BIOS'a girip çıkıyordum.

Çöpten aldığımda fark ettiğim ilk şey, bozuk bir kapasitördü. Kubbeli üst! Ancak artık bunu kolaylaştıracak tüm doğru araçların olduğu bir ortamda çalışmadığım için değiştirmeyi erteledim.
Sonunda, birçok test yaptıktan ve daha önce karşılaştıklarıma hiç benzemeyen Foxconn BIOS yazılımından nefret ettiğimi fark ettikten sonra, sisteme bir SATA sürücüsü ekledikten sonra gezinmenin ve işlevini yerine getirmenin daha kolay olduğunu fark ederek, arka USB yuvalarından çok da uzak olmayan o kapasitörü değiştirdim. BIOS'u zaten en son sürüme güncellemiştim ve USB yuvaları artık daha kararlı bir şekilde davranmaya başlamıştı.

Bu uzun hikayenin genel nedeni, hatalı bir bileşenin veya kapasitörün düzensiz harici disk davranışınızın nedeni olabileceğini açıklamak.

Windows 10 PC'im var (11'e yükseltirdim ama etkinleştirmem gereken bir güvenlik özelliği var ve bulmak için gittiğim her yol başarısız oluyor, ama konudan uzaklaşıyorum). Dosyalar ve yedeklilik için iki adet 8TB dahili SATA sürücülü 256G SSD'm var. SONRA daha fazla yedeklilik için bir adet Seagate harici güç kaynaklı 8TB sürücüm var. İki dahili sürücüyle biraz fazla abartı oluyor ama ben yedeklilik adamıyım. Kanımda var.

Ama son bir yıldır o harici sürücü (sürücü harfi G ile "sert etiketledim") sürekli kayboluyor. Bundan hoşlanmıyorum çünkü belirli şeyleri yedeklemek için programlanmış bir Acronis'im var ve başarısız olduğuna dair hiçbir bildirim almıyorum, bu yüzden bir şeyleri "kontrol etmeye" karar verene kadar asla bilmiyorum ve işte orada... gitti!

Bazen yeniden başlatma, fişini çekme, tekrar takma ve sadece 15 dakika boyunca genel bir takip etme aniden ortaya çıkmasını sağlıyor. Genellikle hayır. Güzel bir şekilde uğulduyor. Elimi üzerine koyabiliyorum ve uğultusunu hissedebiliyorum. Çalıştığında çok hızlı ve "ortaya çıktığı" nadir durumlarda tanılama çalıştırdım ve hiçbir zaman bir şeylerin yanlış olduğuna dair bir belirti olmadı. Elbette

bunun bir milyon nedeni olabilir, ancak bunu anlamak için yapabileceğim denenmiş ve doğrulanmış şeyler var mı?

Şimdiden teşekkür ederim!

Kabloları kontrol ettin mi temazsızlık olabilir varsa ondan dolayıda yapanilir kopluk filan olabilir