Huawei Tabletler, FRP Açıklamaları

Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, Android tabletlerin koruma sistemi hakkında bir açıklama istemek için buradayım.

Bahsettiğim: Fabrika ayarlarına sıfırlama koruması (FRP)

Durumu şöyle anlatayım:
Yeğenimin Huawei MediaPad M5 lite adında 2019 çıkışlı bir tablet modeli var ve hiç sorun yaşamamış, ta ki açılışta ekranı kilitleyen pini değiştirmeye karar verene kadar. PIN kodunu değiştirdikten sonra bir süre cihazı kullanmadı ve tekrar eline aldığında yeni şifreyi hatırlayamadı.

Aylarca bu gerçeği sakladı, sonra ben öğrendim ve ne yapacağını sordum ama çok fazla karışmak istemedim. Birkaç ay daha geçti ve hala sorunu çözmediğini görünce kendisine bu işi halledebilir miyim diye sordum ve o da evet dedi.

Cihazın kilidini, içindeki tüm dosyaları silecek bir prosedürle açmanın mümkün olduğunu biliyordum, bu yüzden farklı bir deneme yapmayı denedim, tekrar tekrar denemeler yaparak pin kodunu bulmaya çalıştım. GPT'nin benim için her zaman farklı ve mantıklı bir mantıkla pin listeleri üretmesi için bazı scriptler oluşturmasını sağladım, örneğin scriptin gerçekte hiç kimsenin kullanmayacağı dizileri, örneğin 1111'i üretmesi gerekmiyordu.

3 denemeden sonra cihaz belirli bir süre boyunca diğer pinleri kabul etmeyi reddediyor, ilk başta kısa bir süreydi ama sonra bir saate çıktı. Ama yılmadım ve her fırsatta üç yeni sekans eklemeye çalıştım. Ama bugün bana yeni bir kötü sürpriz yaptı, 1 saatlik uzaklaştırma cezası 24 saate çıktı, bu noktada artık bu yöntemi kullanamam.

Sıfırlamadan önce sorunu çözmek için başka bir yol olup olmadığını araştırmaya çalıştım ve bu engeli aşmayı vaat eden birçok yazılım olduğunu keşfettim.
Bunların çeşitli türleri var, sadece ücretli olanlardan, sadece kısmen ücret karşılığında çalışanlara kadar, ama aynı zamanda tamamen ücretsiz olanlar da var.
En iyi sistem Windows'ta bu programlardan birini kullanmak gibi görünüyor ancak diğer işletim sistemleri için de çözümler var ve ayrıca ikinci bir cihaz olmadan da çalışabilen çözümler var ama dürüst olmak gerekirse bu seçeneklere bakmadım.

Bütün bunlarda kafamı karıştıran iki ana konu var ve ilgimi çekenler bunlar.

Birincisi, duyduğum veya okuduğum hemen hemen her konuşmada, cihaz ve kilit sistemiyle ilişkilendirilmiş olması gereken bir Google hesabından bahsediliyor.
Okuduğum kadarıyla cihazı sıfırlamak sorunu çözmeye yetmiyor, bu kasıtlı olarak yapılmış bir şey, çünkü amaç çalınma durumunda cihazı kullanılamaz hale getirmek.

Yani yetkileri olmayan bir kişi cihazı sıfırlasa bile kullanamıyor. Ancak aynı zamanda, kişinin kendisini sıfırlamak zorunda bulduğu en tipik durum, giriş bilgilerini kaybetmesidir, bu nedenle birçok kişi başını belaya sokar. Yani mevcut yazılımı kullanarak cihaza erişebilmeli ancak dahili SSD'nin içeriğini kaydedememelisiniz.

Ancak bu programların bazı geliştiricileri, genellikle ücretli olanlar, veri kaybı olmadan bile cihazı açabileceklerini iddia ediyorlar.

Benim özel durumumda tablet bir Google hesabı tarafından değil, basit bir pin tarafından kilitlenmiş gibi görünüyor, bu yüzden kendimi farklı bir senaryonun içinde buluyorum ve bunun ne anlama geldiğini gerçekten anlamıyorum.

Anlamadığım iki şeyi özetlemek gerekirse,

1- Google hesabınızın olmaması durumu kolaylaştırıyor mu? Sıfırlama işlemi kayıtlı pin kodunu da silecek mi?

2- SSD'yi silmeden pin kilidini açabilecek ücretsiz bir yazılım var mı?

Benim merak ettiğim bu, yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ediyorum.

Merhaba, @Muhammed Size bir şeyler vaat eden yazılımların hepsi saçmalıktır, unutun gitsin. Google hesabınız varsa, şifrenizi hatırlıyorsanız ve internet bağlantınız varsa. Aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Kilidi açma arayüzünün sol köşesinde "Şifremi Unuttum" yazısı bulunmalıdır.
Google hesabınızın şifresini girin ve HUAWEI MediaPad M5 Lite 10 Wifi kilidi açılmış olmalıdır.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları