1T HD ve 8 GB belleğe sahip 8 yaşındaki Dell bilgisayarım var. WIN10 Home ve Windows Defender kullanarak son 6 yıldır harika çalışıyor. Ayrıca kötü amaçlı yazılım koruması olarak avast var. 54 yaşındayım ve sadece web'de gezinme ve e-posta için kullanıyorum. Yaklaşık iki hafta boyunca aşağıdaki sorunu yaşadım.
Defender'ın bir parçası olan Msmpeng adlı bir exe dosyası var ve bilgisayarımda bir sorun olduğunda kötü amaçlı yazılımdan koruma hizmeti (msmpeng) işlemciyi bağlıyor ve bilgisayar pc'yi kapatıp açana kadar disk% 100'de çalışıyor. Sorun çok aralıklı ve herhangi bir etkisi olup olmadığını görmek için defenderı kapattım başka bir virüs programı alırsam ve sorunum ortadan kalkarsa Defender'ı kullanmayı bırakacağım.
Bu sorun hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Defender'ın bir parçası olan Msmpeng adlı bir exe dosyası var ve bilgisayarımda bir sorun olduğunda kötü amaçlı yazılımdan koruma hizmeti (msmpeng) işlemciyi bağlıyor ve bilgisayar pc'yi kapatıp açana kadar disk% 100'de çalışıyor. Sorun çok aralıklı ve herhangi bir etkisi olup olmadığını görmek için defenderı kapattım başka bir virüs programı alırsam ve sorunum ortadan kalkarsa Defender'ı kullanmayı bırakacağım.
Bu sorun hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?