Nasıl Hacker Olunur

evrengkmen

Yeni Üye
Hacker dünyasına gözünüzü diktiniz ama nereden başlamanız gerekiyor? Endişelenmeyin teknoloji geçmişiniz olmasa bile, hacker kariyeri sizin için oldukça yakın. Bazı kodlama temellerini öğrenmenize, hacker tavrı benimsemenize ve yeni zanaatınızı geliştirmenize yardımcı olacak kullanışlı ve kapsamlı bir rehber hazırladık. Birkaç dakika içinde, tüm hacker hedeflerinize ve hayallerinize bir adım daha yaklaşacaksınız.
nasilhackerolunur

1.UNIX benzeri bir işletim sistemi çalıştırın, örneğin LinuxUNIX ve UNIX benzeri işletim sistemleri, İnternet'in işletim sistemleridir. UNIX'i bilmeden İnternet'i kullanmayı öğrenebilirsiniz, ancak UNIX'i anlamadan İnternet korsanı olamazsınız. Bu nedenle, bugün korsan kültürü oldukça güçlü bir şekilde UNIX merkezlidir. UNIX benzeri işletim sistemlerinin birçok türü vardır, en popüler olanı, aynı makinede Microsoft Windows ile birlikte çalıştırabileceğiniz Linux'tur. Linux'u çevrimiçi indirin veya kurulumda size yardımcı olması için yerel bir Linux kullanıcı grubu bulun.
  • Ayaklarınızı suya sokmanın iyi bir yolu, sabit diskinizi değiştirmeden tamamen bir CD veya USB üzerinden çalışan bir dağıtım olan canlı USB veya CD adı verilen bir cihazı başlatmaktır. Herhangi bir köklü işlem yapmadan olasılıklara bir göz atmanın bir yolu.
  • Linux'un yanı sıra *BSD sistemleri gibi UNIX benzeri başka işletim sistemleri de vardır. En popüler *BSD sistemleri FreeBSD, NetBSD, OpenBSD ve DragonFly BSD'dir. Hepsi Linux gibi açık kaynaklıdır. Ancak bunların BSD olduğunu ve Linux olmadığını unutmamak önemlidir.
  • Darwin'de MacOS, FreeBSD'de bulunan bir UNIX işletim sistemi. Darwin tamamen ücretsiz ve açık kaynaklıdır ve http://opensource.apple.com adresinden edinilebilir. Sistemin çekirdeği UNIX olduğu ve macOS çok popüler olduğu için birçok kişi Linux uygulamalarını macOS'a taşıdı. Bu programları homebrew, fink veya MacPorts gibi bir paket yöneticisiyle edinebilirsiniz. Alternatif olarak, macOS ile birlikte bir Mac'te Linux çalıştırabilirsiniz.
  • Süper niş olmak istiyorsanız, Oracle tarafından satın alınmadan ve kapalı kaynak yapılmadan önce Solaris işletim sisteminin açık kaynaklı sürümüne dayanan Open Indiana gibi bir işletim sistemi bile çalıştırabilirsiniz. OpenIndiana ve Solaris, UNIX System V üzerinde yapılmıştır ve bu nedenle Linux uygulamalarıyla uyumlu değildir. Bununla birlikte, Linux uygulamalarının birçok portu vardır. Muhtemelen sadece MacOS, BSD veya Linux kullanmak daha iyidir çünkü çok daha popülerdirler ve onlar için çok daha fazla program mevcuttur.
nasilhackerolurum
2. HTML yazın Programlamayı bilmiyorsanız, temel HyperText Mark-Up Language (HTML) öğrenmek ve kademeli olarak yeterlilik oluşturmak esastır. Resimlerden, görsellerden ve tasarım bileşenlerinden oluşan bir web sitesine baktığınızda gördüğünüz her şey HTML kullanılarak kodlanmıştır. Bir proje için, temel bir ana sayfa yapmayı öğrenin ve oradan yukarı doğru ilerleyin.
  • Tarayıcınızda, bir örnek görmek için HTML'yi incelemek üzere sayfa kaynağı bilgilerini açın. Firefox'ta Web Geliştirici > Sayfa Kaynağı'na gidin ve koda bakmak için zaman harcayın.
  • Not Defteri veya Simple Text gibi basit bir kelime işlem programında HTML yazabilir ve dosyalarınızı "yourCoolFileName .HTML " olarak kaydedebilirsiniz, böylece bunları bir tarayıcıya yükleyebilir ve çalışmalarınızın çevrildiğini görebilirsiniz.
hackerolma
3. Programlama dilini öğrenin kodyazmaya başlamadan önce temel dilbilgisini öğrenmelisiniz. Kuralları çiğnemeden önce kuralları öğrenmelisiniz. Ancak nihai hedefiniz bir hacker olmak ise, şaheserinizi yazmak için temel İngilizceden daha fazlasına ihtiyacınız olacak.
  • Python, temiz bir şekilde tasarlanmış, iyi belgelenmiş ve yeni başlayanlara karşı nispeten nazik olduğu için başlamak için iyi bir "dil"dir. İyi bir ilk dil olmasına rağmen, sadece bir oyuncak değildir; ilgi çekici, esnektir ve büyük projeler için oldukça uygundur.
  • Eğer ciddi bir programlamaya girişecekseniz Java'yı öğrenmeniz gerekecek bir alternatiftir, ancak şu anki özel durumunda ilk programlama dili olarak değeri sorgulanmaktadır.
  • Java'nın aksine, Javascript Python'a çok benzerdir çünkü ikisi de C tabanlı bir dildir ve son derece yeni kullanıcı dostudur. Javascript "web'in programlama dilidir", bu nedenle web geliştirme/hackleme öğreniminize devam etmek istiyorsanız, Javascript'i Python'dan öğrenmek daha iyidir.
  • JavaScript'e bir alternatif, Unix'in çekirdek dili olan PHP C olabilir . C++, C ile çok yakından ilişkilidir; birini biliyorsanız, diğerini öğrenmek zor olmayacaktır. C, makinenizin kaynaklarını çok verimli kullanır ancak hata ayıklama için çok fazla zamanınızı alır ve bu nedenle, bilgisayarınızın verimliliği özellikle önemli olmadığı sürece, genellikle kaçınılır.
  • Backtrack 5 R3, Kali veya Ubuntu 12.04LTS gibi iyi bir başlangıç platformu kullanmak muhtemelen iyi bir fikir olacaktır.

Hackleme Tutumlarını Benimsemek​

Yaratıcı düşünün artık temel becerilere sahip olduğunuza göre, sanatsal düşünmeye başlayabilirsiniz. Hacker'lar sanatçılar, filozoflar ve mühendislerin bir araya gelmiş hali gibidir. Özgürlüğe ve karşılıklı sorumluluğa inanırlar. Dünya çözülmeyi bekleyen büyüleyici sorunlarla doludur. Hacker'lar sorunları çözmekten, becerilerini keskinleştirmekten ve zekalarını kullanmaktan özel bir zevk alırlar.
  • Hacker'ların hacker'lık dışında kültürel ve entelektüel açıdan çeşitli ilgi alanları vardır. Oynadığınız kadar yoğun çalışın ve çalıştığınız kadar yoğun oynayın. Gerçek hacker'lar için "oynamak", "iş", "bilim" ve "sanat" arasındaki sınırlar ortadan kalkmaya veya yüksek seviyeli yaratıcı bir oyunculuğa dönüşmeye eğilimlidir.
  • Bilim kurgu okuyun. Hacker'lar ve proto-hacker'larla tanışmanın harika bir yolu olan bilim kurgu kongrelerine gidin.
  • Bir dövüş sanatında eğitim almayı düşünün. Dövüş sanatları için gereken zihinsel disiplin türü, hacker'ların yaptıklarına önemli şekillerde benzer görünüyor. En hackervari dövüş sanatları, ham güç, atletizm veya fiziksel dayanıklılıktan ziyade zihinsel disiplin, rahat farkındalık ve kontrolü vurgulayanlardır. Tai Chi, hacker'lar için iyi bir dövüş sanatıdır.
hacker-olmak-istiyorum

2. Sorunları çözmeyi sevmeyi öğrenin. Hiçbir sorun iki kez çözülmemelidir. Bunu, herkesin hacker olduğu bir topluluk olarak düşünün. Hackerlar, bilgi paylaşımının ahlaki bir sorumluluk olduğuna inanırlar. Sorunları çözdüğünüzde, herkesin aynı sorunu çözmesine yardımcı olmak için bilgileri herkese açık hale getirin.
  • Tüm yaratıcı ürününüzü vermek zorunda olduğunuza inanmak zorunda değilsiniz, ancak bunu yapan hackerlar diğer hackerlardan en çok saygı görenlerdir. Yiyecek, kira ve bilgisayarlarla geçinmenizi sağlayacak kadarını satmak hacker değerleriyle tutarlıdır.
  • The Mentor'un "Jargon File" veya "Hacker Manifestosu" gibi eski makalelerini okuyun. Teknik konularda güncel olmayabilirler, ancak tutum ve ruhları da aynı derecede günceldir.
3.Otoriteyi tanımayı ve onunla savaşmayı öğrenin. Hacker'ın düşmanı can sıkıntısı, zahmet ve bilgi özgürlüğünü boğmak için sansür ve gizlilik kullanan otoriter figürlerdir. Tekdüze çalışma, hacker'ın hack yapmasını engeller.
  • Bilgisayar korsanlığını bir yaşam biçimi olarak benimsemek, sözde "normal" iş ve mülkiyet kavramlarını reddetmek, bunun yerine eşitlik ve ortak bilgi için mücadele etmeyi seçmektir.
1735809493886.webp
4.Yetenekli olun. Yani, Reddit'te zaman geçiren herkes saçma bir cyberpunk kullanıcı adı yazıp kendini hacker olarak tanıtabilir. Ancak İnternet harika bir dengeleyicidir ve ego ve duruştan çok yeteneği değerli görür. İmajınız değil, zanaatınız üzerinde çalışarak zaman geçirin ve popüler kültürde "hack" olarak düşündüğümüz yüzeysel şeyleri kendinize örnek almaktan daha hızlı saygı kazanacaksınız.

Açık kaynaklı yazılımlar yazın diğer hackerların eğlenceli veya yararlı olduğunu düşündüğü programlar yazın ve program kaynaklarını tüm hacker kültürüne kullanmaları için verin. Hackerdom'un en saygı duyulan yarı tanrıları, yaygın bir ihtiyacı karşılayan büyük, yetenekli programlar yazan ve bunları herkesin kullanması için veren kişilerdir.

Açık kaynaklı yazılımları test etmeye ve hata ayıklamaya yardımcı olun. Düşünen herhangi bir açık kaynaklı yazar size iyi beta testçilerinin (semptomları nasıl tanımlayacağını, sorunları iyi bir şekilde nasıl yerelleştireceğini, hızlı bir sürümde hataları nasıl tolere edeceğini ve birkaç basit tanı rutini uygulamaya istekli olduğunu) yakutlarla ağırlıklarına değdiğini söyleyecektir.
  • İlginizi çeken, geliştirilmekte olan bir program bulmaya çalışın ve iyi bir beta testçisi olun. Programları test etmeye yardımcı olmaktan, hata ayıklamaya ve sonra da değiştirmeye yardımcı olmaya kadar doğal bir ilerleme vardır. Bu şekilde çok şey öğreneceksiniz ve daha sonra size yardımcı olacak kişilerle iyi niyet yaratacaksınız.
Yararlı bilgiler yayınlayın bir diğer iyi şey de yararlı ve ilgi çekici bilgileri Sıkça Sorulan Sorular (SSS) listeleri gibi web sayfalarına veya belgelere toplamak ve filtrelemek ve bunları erişilebilir hale getirmektir. Büyük teknik SSS'lerin bakımcıları, açık kaynak yazarları kadar saygı görürler.

Yardım, altyapının çalışmasını sağlar. Gönüllüler, hacker kültürünü (ve bu konuda İnternet'in mühendislik gelişimini) yönetir. Devam etmesini sağlamak için yapılması gereken çok sayıda gerekli ama gösterişsiz iş vardır: posta listelerini yönetmek, haber gruplarını yönetmek, büyük yazılım arşiv sitelerini sürdürmek, RFC'ler ve diğer teknik standartları geliştirmek. Bu tür şeyleri iyi yapan insanlar çok saygı görür, çünkü herkes bu işlerin çok zaman alıcı olduğunu ve kodla oynamak kadar eğlenceli olmadığını bilir. Bunları yapmak özveri gösterir.

Hacker kültürünün kendisine hizmet edin. Bir süre etrafta dolaşıp önceki dört maddeden biriyle tanınana kadar bunu yapmaya hazır olacağınız bir şey değil. Hacker kültürünün tam olarak liderleri yoktur, ancak kültür kahramanları, kabile büyükleri, tarihçileri ve sözcüleri vardır. Siperlerde yeterince uzun süre kaldığınızda, bunlardan birine dönüşebilirsiniz.
  • Hacker'lar kabile büyüklerindeki apaçık egoya güvenmezler, bu yüzden bu tür bir şöhrete gözle görülür şekilde ulaşmak tehlikelidir. Bunun için çabalamak yerine, kendinizi kucağınıza düşecek şekilde konumlandırmalı ve sonra statünüz konusunda mütevazı ve nazik olmalısınız.

Öne Çıkan Konular