Oblivion Remastered için Oblivion Construction Set'in Kurulumu

oyunbotu4

Kayıtlı Kullanıcı
Ben ve diğer mod yapımcıları orijinal Oblivion sürümündeki inşaat setini kullanarak modları aktarıyorduk. Oblivion'un "yeniden düzenlemesinin" altında orijinal oyunun kendisi yattığını fark edince, modlama hattını kolaylaştırmak için inşaat setini doğrudan Oblivion yeniden düzenlemesine yüklemeyi denemeye başladım. Bunu nasıl yaptığımı burada görebilirsiniz.

ADIM 1:

BSG'nin Oblivion inşaat setini The Elder Scrolls Seti'nden indirin - Oblivion Seti Wiki

ADIM 2:

\SteamLibrary\steamapps\common\Oblivion Remastered\OblivionRemastered\Content\Dev\ObvData konumuna gidin.

ADIM 3:

Construction Set yükleyicisini ObvData klasörüne taşıyın ve yükleyiciyi çalıştırın.

ADIM 4:

Oblivion'un yüklü olmadığını söyleyecek ve ardından kurulum dizinini değiştirme seçeneği sunacaktır. Kurulumu \SteamLibrary\steamapps\common\Oblivion Remastered\OblivionRemastered\Content\Dev\ObvData'ya yönlendirin.

ADIM 5:

\SteamLibrary\steamapps\common\Oblivion Remastered'a gidin ve yeni bir klasör oluşturun. Adını Data koyun. .esp dosyalarınızı kaydettiğinizde, bunları yeni oluşturulan bu Data klasörüne kaydedin.

Not: .esp dosyalarınız bu klasörde görünmeyecektir. Aslında \SteamLibrary\steamapps\common\Oblivion Remastered\OblivionRemastered\Content\Dev\ObvData\Data'ya kaydedilecektir.

Bana bunun nasıl veya neden işe yaradığını sormayın, sadece işe yarıyor.

ADIM 6:

TESConstructionSet.exe'yi çalıştırın artık Oblivion Remastered'daki dosyalarla doğrudan çalışabilirsiniz.

İki öğenin ortaya çıkmasını sağlayamıyorum. Konsol komutlarını kullanmayı denedim, onları test hücresine yerleştirdim ama ikisi de işe yaramıyor. CS'yi açıp sorunsuz bir şekilde düzenleyebiliyorum, sadece oyunda hiçbir şeyi etkilemiyor gibi görünüyor.

T.C.K'nın 5651 Sayılı yasasına göre BTK Tarafından onaylı ve yer sağlayıcı konumunda olan web sitelerinin bünyesinde barınan içerikleri kontrol etme sorumluluğu bulunmuyor. Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir.