Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Ubuntu sunucusu ve iphone

BadBoy

Kıdemli Üye
Ev sunucusu kullanma konusunda çok yeniyim ve öğrenmeye çalışıyorum. Yakın zamanda sunucum olarak kullanmak üzere bir dizüstü bilgisayara Ubuntu Server 20.04.6 LTS yükledim. Yüklemeden sonra, Windows 11 masaüstümdeki komut isteminden sunucuya SSH üzerinden bağlanabiliyorum.

Amacım, aşağıdaki cihazlardan fotoğraf ve kısa videolar aktarmama izin verecek ücretsiz bir yazılım bulup sunucuya ve/veya Apple cihazlarıma ve/veya Windows 11 bilgisayarıma yüklemek:
  • iPad
  • iPhone SE
Sadece Wi-Fi kullanarak, Bluetooth kullanmadan transferleri gerçekleştirebilecek bir yazılım arıyorum.

Ayrıca, iPhone SE'den Windows 11 bilgisayara kablo bağlantısı kullanarak fotoğraf ve videoları içe aktarmaya çalıştığımda, içe aktarılan fotoğraf ve videolar transferden sonra çoğunlukla bozulmuştu. Bunun, Microsoft Photos uygulamasının jpeg'e dönüştürmeye çalıştığı ve çok kötü sonuçlar veren HEIF ve HEVC formatlarını kullanan iPhone'dan kaynaklandığını düşünüyorum.

Apple cihazları ile Ubuntu sunucusu ve Windows 11 masaüstü arasında Wi-Fi transferlerine her iki yönde izin vermek için ücretsiz bir yazılım önerisi olan var mı? Sunucuya ihtiyacım var mı yoksa Apple cihazlarına ve Windows 11 bilgisayara transferlere izin vermek için yükleyebileceğim bir yazılım var mı?

Tüm önerilere açığım, hepinize teşekkürler.

Öne Çıkan Konular