Windows 11 Home girişte şifre bölümünü geçemiyorum!

Whisper_tr 

Moderatör
Yönetici
Yetki Sahibi
IMG_20250207_221519.webp

Format bitip ayarları yapacağımız kısma geldiğimde internet yok seçeneğini seçtim ve devam edeyim dedim.

Bundan mı acaba diye düşünürken yeniden format attım aynı flash ile sonrasında interneti bağladım ve yine bu çıktı.

Sadece pro versiyonda şifre sorunu olmaz Home 11 de Microsoft hesabı ister ama İnterneti bağladım mobilden o ekran yine hiç gelmedi. Devam etti ve aynı login ekranı geldi. Nerede sorun var anlamadım?

Bilgisayar ya da laptop biraz eski "Asus Vivobook x556uj" modelidir. Sırf İnternet kullanayım ve w10 güncellemesi bitecek, w11'e geçirme politikası diye geçiş yapayım dedim.

Sırf bu yüzden ve sistem gereksinimleri düşük diye Home tercih etmek istedim. Birde tabii ki laptop abimin diye güncellemeler olmazsa olmaz, birşey olur da benden bilmesin istedim. AutoCAD okuyor, birşeyler ölçüyor biçiyor diye vs ...

Utilman.exe gibi seçeneklerle şifre sıfırlarım diye düşündüm ya da yeni yaparım diye olmadı. Sanırım o açık çoktan kapandı.

Nasıl düzgünce Home kuracağım, bilginiz var mı?format atmayı mi unuttuk, Microsoft mu ayarları bozuyor faşist misin Microsoft!!

Çözüm
Ekli dosyayı görüntüle 526

Format sırasında böyle bir ağ bağlantısı ekranı gelmesi gerekiyor burayı atlamak için daha önce yazdığım adımları uygularsanız sorunsuz bir şekilde format atılabilir.
Sanırım beceremedim. W11 Pro ile hallettim. Bu kadar güzel çalışacağını tahmin etmemiştim. Tabii ki güncellemenin birisi (KB5050009) çok gıcık hatalar veriyor. Onu da kaldırıp, güncellemeleri donduracağım. Deli ediyor beni bu Microsoft...Linux için de kulak dolgunluğu yaratıyorum. Zaten internet bağlantısı yüzünden oyun da oynayamıyorum, Youtube'a da giremiyorum. O zaman neden linux'a geçmeyeyim ki. En fazla sanal bilgisayar ya da Bootable şekilde iki sistem kullanırım. Linux'a da alışmadan dünyadan göçmeyelim.
Format sırasında sağ alttaki Erişim kısmına iki kere tıklayın, ayarlar açılacak wifi yi kapatın, sonra hesap açma yerinde geriye tıklayın, artık hesap açmak zorunda kalmayacaksınız formatı tamamlayıp kurulumu bitirebilirsiniz.

Format sırasında sağ alttaki Erişim kısmına iki kere tıklayın, ayarlar açılacak wifi yi kapatın, sonra hesap açma yerinde geriye tıklayın, artık hesap açmak zorunda kalmayacaksınız formatı tamamlayıp kurulumu bitirebilirsiniz.
Format sırasında derken hangi ekran tam olarak? Erişim kısmı neresi oluyor? Bununla ilgili bir ekran görüntüsü örneği var mıdır? Windows 11'e hakim değilim. O kadara tercih etmek istemedim ki...

Format sırasında derken hangi ekran tam olarak? Erişim kısmı neresi oluyor? Bununla ilgili bir ekran görüntüsü örneği var mıdır? Windows 11'e hakim değilim. O kadara tercih etmek istemedim ki...
1739001381503.webp

Format sırasında böyle bir ağ bağlantısı ekranı gelmesi gerekiyor burayı atlamak için daha önce yazdığım adımları uygularsanız sorunsuz bir şekilde format atılabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 526

Sanırım beceremedim. W11 Pro ile hallettim. Bu kadar güzel çalışacağını tahmin etmemiştim. Tabii ki güncellemenin birisi (KB5050009) çok gıcık hatalar veriyor. Onu da kaldırıp, güncellemeleri donduracağım. Deli ediyor beni bu Microsoft...Linux için de kulak dolgunluğu yaratıyorum. Zaten internet bağlantısı yüzünden oyun da oynayamıyorum, Youtube'a da giremiyorum. O zaman neden linux'a geçmeyeyim ki. En fazla sanal bilgisayar ya da Bootable şekilde iki sistem kullanırım. Linux'a da alışmadan dünyadan göçmeyelim.

Çözüm
Sorun
Win11 e ekimden sonra zorunlu geçiş, Microsoft çok ısrarcı bu konuda çok akıllıca yapmışsın geçmeyle, güncellemeler kapat bir iki hafta sonra yeni güncellemeler ile yaparsan hatalar gider. VMware kur gitsin oluştur sonra bir sanal makine temiz kod yapısı her zaman iyidir.

Sorun

Win11 e ekimden sonra zorunlu geçiş, Microsoft çok ısrarcı bu konuda çok akıllıca yapmışsın geçmeyle, güncellemeler kapat bir iki hafta sonra yeni güncellemeler ile yaparsan hatalar gider. VMware kur gitsin oluştur sonra bir sanal makine temiz kod yapısı her zaman iyidir.
Vallahi öyle.
VMware ile birçok seçeneği değerlendirmek lazım.
Çok teşekkürler.

Trend Konular