Windows işletim sisteminizi bir SSD veya HDD taşıma

By_KuŞ 

TechForum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
Disk görevlerini kolaylaştırmak için çok çeşitli özellikler sunan güvenilir ve ücretsiz bir bölüm yöneticisi. İster acemi ister ileri düzey bir kullanıcı olun, disk kullanımını optimize etmeye ve veri bütünlüğünü sağlamaya yardımcı olur.

HDD'leri/SSD'leri Bölme​

Sabit sürücüleri, SSD'leri veya USB sürücüleri hızlı ve basit adımlarla zahmetsizce bölümleyin veya yeniden bölümlendirin. İşletim sistemini kullanıcı verilerinden ayırarak veya çift önyükleme kurulumları ayarlayarak sürücülerinizi kolayca düzenleyin. Bu işlev, yeni bir diski hızlı bir şekilde bölümlemek veya zaten bölümler içeren bir sabit sürücüyü yeniden bölümlemek için tasarlanmıştır. Bir sabit sürücü birkaç basit işlemle bölümlenebilir. Bölüm sayısı, boyut, tür, etiket vb. İle ilgili varsayılan ayarları değiştirmek istemiyorsanız, "Hızlı Bölüm" penceresini açın ve Tamam düğmesine tıklayın, disk yeniden bölümlendirilecek ve biçimlendirilecektir. Not: Disk yeniden bölümlendirme, diskteki mevcut tüm bölümleri kaldırır ve her yeni bölümü hızlı bir şekilde biçimlendirir.

1739039888679.webp

Windows işletim sisteminizi bir SSD / HDD'ye taşıma hakkında​

Sistem geçişi nedir? Sistem geçişi, mevcut işletim sisteminizi yeni bir SSD (katı hal sürücüsü) veya HDD (sabit disk sürücüsü) gibi farklı bir depolama aygıtına aktarma işlemini ifade eder. Bu işlem yalnızca Windows işletim sistemini taşımakla kalmaz, aynı zamanda yüklü uygulamaları, sistem güncellemelerini, sürücüleri, özel ayarları ve sistem diskinde depolanan kişisel verileri de içerir. Orijinal sistem diski MBR biçimindeyse, hem sistem ayrılmış bölümü hem de C sürücüsü geçirilir. Bu bir GPT diskiyse, geçiş sistem sürücüsünü, EFI bölümünü, MSR bölümünü ve belirtilen diğer bölümleri kapsar. Geçişten sonra, hedef disk önyüklenebilir hale gelir ve orijinal sistem diskini hemen değiştirebilir.

Sistemi ne zaman yeni bir SSD veya HDD'ye geçirmek istersiniz? Windows'u sıfırdan yeniden yüklemek yerine işletim sisteminizi geçirmenin tercih edildiği bazı senaryolar şunlardır.

• Daha hızlı ve daha iyi performans elde etmek için: Mevcut sabit sürücünüzün hızından veya önyükleme süresinden memnun değilseniz, bir HDD'yi bir SSD ile değiştirmek önemli bir fark yaratabilir. İşletim sisteminizi bir HDD'den SSD'ye taşımak, çok daha hızlı önyükleme süresi ve daha hızlı veri erişimi ile sonuçlanacaktır.
  • Mevcut diski daha büyük bir diske yükseltmek için: Zamanla, sistem diskiniz, özellikle de C sürücüsü, verilerle dolu olabilir ve boş alan tükenebilir. C sürücüsüne aktarılabilecek herhangi bir boş alan yok. Bu durumda, mevcut diski daha büyük bir diskle değiştirebilirsiniz.
  • İyi organize edilmiş bir işletim sistemi elde etmek için: Bilgisayarınıza başka bir sabit disk eklemeyi ve işletim sistemini kişisel verilerden ayırmayı planlıyorsanız, her şeyi yeniden yüklemeye gerek kalmadan işletim sistemini kolayca yeni bir diske taşıyabilirsiniz; Ayrıca bilgisayarın yapısını yükseltmek isteyebilirsiniz, ancak yine de eski sistemi kullanmak isteyebilirsiniz, ayrıca işletim sistemini ve uygulamaları yeniden yüklemeden Windows'u yeni bir cihaza aktarmayı deneyebilirsiniz.
  • Mevcut Windows işletim sisteminizi bir sanal makineye aktarmak için: Windows işletim sisteminizi VMware veya VirtualBox gibi bir sanal makineye taşımak, aynı işletim sistemini sanallaştırılmış bir ortamda çalıştırmanıza olanak tanır.
  • Windows'u bir USB sürücüsüne taşımak için: Bu, işletim sisteminizin farklı bilgisayarlarda kullanabileceğiniz taşınabilir bir sürümünü oluşturmak için yararlı olabilir.
Windows 10/11'i yeni bir SSD'ye nasıl taşıyabilirim? Çevrimiçi olarak benzer sorular ararsanız, en iyi çözümün işletim sisteminizi ücretsiz ve güvenilir bir sistem geçiş aracı kullanarak yeni bir diske aktarmak olduğunu göreceksiniz.

Windows işletim sistemini bir SSD / HDD'ye taşımak için ücretsiz yazılım​

DiskGenius Free Edition, Windows işletim sisteminizi yeni bir SSD'ye veya sabit sürücüye taşımak için önerilir. Bu ücretsiz sürümle, yeni sistem diskiniz olarak kullanılacak hedef diski kolayca seçebilir ve geçişi başlatmak için Başlat düğmesine tıklayabilirsiniz. İşlem tamamlandığında, hedef disk önyüklenebilir olacak ve bilgisayarınızın doğrudan ondan başlamasına izin verecektir. Sistem geçişiyle ilgili temel özellikler.
  • Windows işletim sistemini orijinal sistem diskinden daha küçük bir SSD'ye veya sabit sürücüye taşımayı destekler.
  • Sistemle ilgili tüm bölümleri, belirtilen diğer veri bölümleriyle birlikte taşıyabilir.
  • Kullanıcıların, geçişten sonra bilgisayarın hedef diskten otomatik olarak önyüklenip yüklenmeyeceğini ayarlamasına izin verir.
  • UEFI bilgisayarlar için önyükleme girişlerini manuel olarak ayarlamak için seçenekler sağlar.
  • Hem BIOS hem de UEFI önyükleme çözümlerinin yanı sıra MBR ve GPT disklerini destekler.
  • İşletim sistemini aktarmak için iki yöntem sunar: çalışan herhangi bir uygulamayı kesintiye uğratmadan sistemi Windows içinde taşımak veya işletim sistemini bir WinPE ortamında aktarmak. İhtiyaçlarınıza en uygun yöntemi seçebilirsiniz.

DiskGenius Free Edition kullanarak Windows işletim sisteminizi bir SSD / HDD'ye nasıl taşıyabilirsiniz?​

Sistem geçişi için hazırlıklar.
  • Orijinal sistem diskinizi temizleyin: Yer açmak ve gereksiz verileri geçişten hariç tutmak için kullanmayacağınız tüm yazılımları kaldırın ve istenmeyen dosyaları orijinal sistem diskinden silin.
  • SSD'yi veya Sabit Sürücüyü Bağlayın: İşletim sistemini tutacak yeni diskin bağlı olduğundan ve Windows tarafından düzgün bir şekilde algılandığından emin olun. Disk veri içeriyorsa, önemli dosyaları önceden yedekleyin.
  • DiskGenius Free Edition'ı yükleyin: Ücretsiz sürüm, Windows 11/10/8/7/Vista'yı bir sabit sürücüye, SSD'ye, harici HDD'ye, USB flash sürücüye veya sanal makineye kolayca taşımanıza olanak tanır.
Programın ücretsiz versiyonunda bir çok işlem yapılabiliyor, ücretli versiyonu veri kurtarma gibi farklı işlemler yapabilmekte ücretsiz sürümde çoklu işlevsellikler mevcut programı kendi web sitesinden indirebilirsiniz.

Süper ötesi bir program çok kullanmışlığım var Ücretsiz sürümde çok özellikte mevcut ücretsiz sürümde bir tek veri kurtaramıyorsun.

Programın ücretsiz olma özelliği harika kolaylık ile kullanımı olan ara yüze sahip denedim programı oradan biliyorum.

Trend Konular