Xiaomi 15 veya Samsung S25+

Büşrasah

Herkese merhaba, grafiksel olarak yoğun oyunları çalıştırmakta zorlanmaya başlayan ve uygulamalar çökmeye başlayan bir Huawei P30 Pro'm var. Biraz etrafıma baktım ve daha yüksek bir başlangıç maliyetiyle bile birkaç yıl dayanabilecek bir şey almak istedim. Aradığım şey oyun oynayabilecek güç ve iyi fotoğraflar çekebilmek. Günümü fotoğraf çekmeye harcamıyorum ama harcadığım zaman da düzgün bir şekilde çekilmesini istiyorum. Bu özelliklere sahip görünen iki model ise Xiaomi 15 ve Samsung S25+ oldu, özellikle Snapdragon Elite'den ilham aldım.

Ne düşünüyorsunuz? İkisi arasında hangisini seçersiniz? Güç olarak eşit görünüyorlarsa da fotoğraf olarak Xiaomi daha iyi gibi duruyor ama Samsung'un 3 sene daha güncelleme getirmesi fena değil. Eğer varsa, herhangi bir alternatifiniz var mı? Nefret ettiğim Apple yok, bu 2 telefon için gereken bütçeyi ayırıyorum çünkü yakın zamanda bunları satın almam gerekmiyor, modele karar verdikten sonra teklifleri bekleyerek fiyatları takip edeceğim.
Teşekkür ederim.

MERHABA, P30 Pro gerçekten harika bir cihaz. Benim bir Mate 20 Pro'm vardı ve şu ana kadar sahip olduğum en iyi cihazdı. 2 yıl önce değiştirdiğimde daha da kötüleşti. (Anladığım kadarıyla) uzun yıllar cihaz kullanan biri olduğunuz için, kesinlikle Xiaomi'ye karşı tavsiyede bulunurdum. Çünkü her halükarda aslında hepsinden "kirli" olan bir yazılımı "yüklüyorlar" ve dürüst olmak gerekirse, güncelleme tarafında bile, yaklaşık iki yıl sonra, eğilim sadece UI grafiklerini güncellemek oluyor (yani, size UI/Android'in yeni sürümüne güncellediklerini söylüyorlar, ancak gerçekte grafikler güncelleniyor ve Android sürümü eski sürüm olarak kalıyor) ve en fazla üç ayda bir güvenlik yamaları alıyorsunuz, ya da daha kötüsü oluyor. Samsung ise yazılım tarafında bile gayet iyi yapılmış, sağlam ve mükemmel bir cihaz bulacağınız kesin ve Samsung yıllar içinde destek ve güncellemeler konusunda kesinlikle en iyilerden biridir. Ancak şunu da söylemek gerekir ki, EMUI / HarmonyOS ile karşılaştırıldığında Samsung'un One UI'ı çok daha karmaşık ve menüler ve alt menülerle doludur. Sonuçta çok farklı ve pek de kullanıcı dostu olmayan bir akıllı telefonla karşılaşabilirsiniz.

Tavsiyem şu yönde, uzun yıllardır Huawei P30 Pro kullandığınıza göre, bence en iyi seçim HONOR serisini değerlendirmek olacaktır. Aslında onlar Huawei, orada o kaliteyi sunuyorlar ve yazılım tarafında Magic UI, Google servisleri ve diğer her şeyiyle mükemmel EMUI'nin bir devamı niteliğinde, ayrıca çeşitli şeyler için ve hatta fotoğraf rötuşlama için bile harika bir AI uygulamaları var.

Üstelik HONOR da en üst seviyeden başlayarak 7 yıl destek vereceğini duyurdu, fena değil. O yüzden size örnek olarak 7 yıllık destek uzatmasıyla ilk çıkan ve görsel açıdan bile sınıfının en iyisi olan HONOR Magic 7 Pro'yu değerlendirmenizi öneririm.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları