Cebinizdeki Laptop Windows Telefon

By_KuŞ

TechForum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
Cebinizdeki dizüstü bilgisayar hakkında, cebimdeki dizüstü bilgisayar ÜZERİNDE yazıyorum . Bu durumda Microsoft Surface Duo 2. Başka hiçbir cihazda düzeltme veya ekleme yapılmadı. Her mobil tutkununun otuz yıldır hayali, Office, e-posta vb. için cep boyutunda, çalışır durumda bir dizüstü bilgisayara sahip olmaktı. Psion'ı düşünün, Nokia Communicators'ı düşünün. Bu, 2022'deki son girişim!

1733776042141.png

Yazma hızıyla başlamalıyım çünkü küçültülmüş boyut ve cam deneyimi bazı insanlar için darboğaz olacak. Her iki faktör de giriş hızını etkiliyor elbette, ancak normal giriş hızımın yaklaşık %70'ini, normal altı veya sekiz parmak yerine dört parmak kullanarak elde ettiğimi tahmin ediyorum. Tam boyutlu bir dizüstü bilgisayar klavyesinde dakikada yaklaşık 40 kelime yazıyorum, bu da ilerledikçe düzeltmeler/geri alma işlemleri yapmama olanak sağlıyor (daha sonra düzeltmek için geri dönmek zorunda kalmamak konusunda çok titizim!)

Küçük cam klavyede, dakikada 25 kelimeye yakın bir hız var, bu da yazarken geri alma ve düzeltme yapmama olanak sağlıyor. Bu o kadar hızlı değil, ama çok da yavaş değil. Fiziksel tuş hareketi olmadığı için, bir 'akış' hissi, bir yazma ivmesi oluşturma hissi yok ve benim gibi yaratıcı bir yazar için bu belki de en büyük engel.

Ancak, hıza yardımcı olan şey, bunun bir mobil işletim sistemindeki klavye olması nedeniyle, kaçınılmaz olan birçok büyük parmak yazım hatasının otomatik olarak düzeltilmesini sağlıyorum ve bu da bana geri tuşu kullanmaktan tamamen kurtarıyor. Ayrıca, bu durumda Duo 2'nin yerleşik SwiftKey klavye yazılımında, klavyenin üstünde listelenen ve tek dokunuşla erişilebilen ifade önerileri var.

25 wpm, geleneksel bir 'levha' telefon baş parmak klavyesi kullanarak giriş hızıyla aynı bölgededir, bu yüzden burada çok fazla kazanmadığımı iddia edebilirsiniz. Ancak, ekran alanında bir kazanç var, yani bağlam için yazdıklarınızın veya az önce yazdıklarınızın çok daha fazlasını görebiliyorsunuz. Ayrıca, 'dizüstü bilgisayar gibi hissettiriyor, ciddi bir yazı gibi hissettiriyor' faktörü de var. En azından diğer insanlar sizi bir kahve dükkanında yalnız bırakacaklardır çünkü başınızı öne eğip yoğun bir şekilde bir bilgisayar cihazına yazdığınızı görebilirler (portre telefonda tıklamak yerine).
1733776088908.png

'Baş aşağı' durumu Surface Duo 2'nin ağırlık dağılımı ve özellikle kamera çıkıntısı tarafından biraz hafifletiliyor. Cihazın 'düz' tarafının masaya düz oturması için elbette aşağıda olması gerekiyor, bu da ekstra kamera ağırlığının üst yarıda olduğu anlamına geliyor. Şimdi, menteşe her açıda kullanıma izin verecek kadar güçlü, ancak yaklaşık 135 derece açıkken (yani arka yataya 45 derece) fizik devreye giriyor ve cihaz geriye doğru eğilmek istiyor. Bunu parmaklarınız onu destekleyip yazacağı için kullanırken yapamıyor, ancak ellerinizi çektiğinizde ve geriye doğru düştüğünde biraz aptalca görünüyor.

Gerçek dünyadaki testlerimde, yaklaşık 130 derecede, yani dikeyden geriye doğru yaklaşık 40 derecelik bir açıda mutlu oldum; bu pozisyonda Duo 2 dizüstü bilgisayar gibi oldukça stabil ve kararlı.

Buradaki ana fotoğraftan farklı bir klavye teması kullandığımı fark edeceksiniz - Microsoft'un SwiftKey'i, düzen, renkler (buradaki gibi) ve sembol gösterimlerinde çeşitlilikler içeren düzinelerce yerleşik temaya sahiptir. Tüm sembollerin gösterildiği ve uzun bir basışla erişilebilen zengin mor temayı seviyorum, bu nedenle örneğin &*-+= eklemek kolay.

Özelleştirilebilecek neredeyse sonsuz sayıda şey var, ancak aşağıda gösterilen muhteşem 'yonca' temasıyla, her tuş vuruşunu onaylarken oldukça dikkat dağıtıcı bir 'şanslı at nalı' animasyonuyla yetinmek zorunda kaldım. Neyse. Herkes için bir şeyler var. Microsoft'un altı yıl önce satın aldığı SwiftKey son derece yetenekli ve onu başka bir Android klavyeye geçirmeye gerçekten gerek yok. Özellikle, tek elle kullanım modunda 'swype' yazma özelliği var ve tüm modlarda metninizin etrafında sürükleyerek imleci konumlandırmak için boşluk çubuğuna uzun basma özelliği var.
1733776143829.png

Ekranların zaman aşımına uğramasına izin verirseniz, kapasitif parmak izi sensörü üst kenardadır ve kendinizi tekrar 'içinde' doğrulamanız kolaydır. SwiftKey klavyesi gitmiş olacak, ancak kullanıcı arayüzü hala 'doğru' yönde olacak ve metin alanınıza basit bir dokunuş klavyeyi geri getirecek, vb.

Yani, Surface Duo 2'deki (veya Galaxy Z Fold 3 veya benzeri) çoğu şeyde olduğu gibi, deneyim, beklentiler ve sonuçlar bir tür melez, bir tür uzlaşma. Ancak denemeye değer - cebinizde tam anlamıyla (yazma) bir çalışma ortamına sahip olmanın faydaları kendiliğinden bellidir. Ve tüm diğer akıllı telefon ofis ekstraları da mevcut ve doğru, Office'in kendisinden ve Teams'den (ikisi de burada olduğu gibi klavyeyle çok iyi yayılmış) sosyal medya dikkat dağıtıcılarına kadar!