2026'da VR sanal gerçeklikte hangi oyunlar oynanacak?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

burakayal61

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba! Sanal gerçeklik sektörünün yıllar içinde oldukça olgunlaştığını keşfetmek beni şaşırttı. Uzun süre bu alanı görmezden geldim, ancak artık iyi bir marka kulaklığın uygun fiyata satın alınabileceğini öğrenince konuyu daha yakından incelemek istedim.

Arkadaşlar, VR ile ilgilenenler, lütfen hem PC hem de Quest 3 için olmazsa olmaz oyunları listeleyin. Örneğin, Half-Life Alix anlaşılabilir bir durum, ama başka neler var? Hemen söyleyeyim, Rise of the Tomb Raider ve Alien Isolation gibi masaüstü oyunlarının sanal gerçeklik versiyonları beni pek ilgilendirmiyor. Kısacası, bu nişe girmenin en havalı ve eğlenceli yolu nedir?

2026'da sanal gerçeklikte hangi oyunlar oynanacak.webp

Selamlar! VR dünyasına hoş geldin, tam da teknolojinin "altın çağına" girdiği bir dönemde gelmişsin. Sadece VR için sıfırdan tasarlanmış, o "havalı" hissi veren en iyi yapımları senin için listeledim:

PC VR (Grafik ve Atmosfer Odaklı):
Vertigo 2: Half-Life: Alyx’ten sonra PC’deki en iyi tek kişilik macera diyebilirim. Mizahı ve mekanikleri harikadır.
Boneworks: Fizik motoruyla çığır açan bir oyun. Vücudunun ve nesnelerin ağırlığını gerçekten hissedersin.
The Walking Dead: Saints & Sinners: Hayatta kalma mekanikleri ve fiziksel yakın dövüş hissi en iyi olan oyunlardan biri.

Quest 3 (Kablosuz ve Fonksiyonel):
Asgard’s Wrath 2: Bir VR gözlük için yapılmış en kapsamlı RPG. Yaklaşık 60-100 saatlik devasa bir macera.
Batman: Arkham Shadow: Quest 3'ün gücünü gösteren, yakın dövüş ve gizlilik odaklı muazzam bir yapım.
Superhot VR: Zamanın sadece sen hareket edince aktığı, kendini "Matrix"te hissettiren efsane bir başlangıç oyunu.
Beat Saber: VR denince olmazsa olmaz; ritim, ışın kılıçları ve eğlence.

Havalı bir giriş için tavsiyem: İlk olarak Superhot VR veya Beat Saber ile ısın, ardından hikaye ve atmosfer için Half-Life: Alyx ve Asgard’s Wrath 2’ye geçiş yap. İyi oyunlar!

Bildiklerim;

Batman Arkham Shadow
Deadpool VR
Resident Evil 4
The Walking Dead Saints and Sinners
Beat Saber
Assassin's Creed Nexus
Forefront
Subnautica+SubmersedVR mod

En iyi deneyimlerden biri. Rahatlatıcı veya müzikal oyunları önermeyeceğim, ama beni gerçekten etkileyenlerden bahsedeceğim.

İşte önerdiklerim:
1) Propagation Hotel
2) Walking Dead: Saints and Sinners (2. bölüm
) 3) Red Matter (2. bölüm)
4) Into the Radius, en iyi stalker oyunu
5) Resident Evil, neredeyse her şeyi VR'da oynayabilirsiniz.
Aklıma başka bir şey gelirse ekleyeceğim.

Üçlemede öleceğinizi tahmin ediyorum. VR'a yeni başlayanlar için kolay ve basit; hareket gerektirmiyor. Çeşitli görevler ve bulmacalar var. Beat Saber iyi, ancak özel parçaların çoğu anime tarzında. Lone Echo bir grafik test oyunu gibi. Gunman Contracts da var, ama o sadece bir demo ve yayınlanmasını beklemeniz gerekecek. Bu arada Metro berbat.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları