32 GB USB Sürücüye Windows 11 Kurulumu?

ramazangven

Kayıtlı Kullanıcı
Windows 11'i 256 GB'lık bir USB Sürücüye yüklemeye ve bu sürücüyü makineye lehimlenmiş son derece küçük 32 GB'lık C: sürücüsü olan HP Stream yerine depolama için kullanmaya çalışıyorum.

Rufus kullanarak Windows 11'in .iso kurulumunu bir USB belleğe yerleştirebildim ancak kurulum için sürücü olarak 256 GB'lık USB belleği seçmeye çalıştığımda HP Stream'de kullanmak üzere bu sürücüye kurulum yapamayacağımı belirten bir hata mesajı aldım.

Bu kurulumu yapmak için kullanabileceğim geçici çözümler var mı?

HP Stream 14, Celeron N3060, 4 GB RAM Evet, depolama alanı olmaması ve güncellenememesine ek olarak son derece yavaş olduğunu biliyorum ancak bunun için bir kullanımım var. Zaten C: sürücüsünde "Tiny11" sürümü var ancak denemek istiyorum ve tam 11'e ihtiyacım var.

Normal Windows 11 kurulumu ne yaparsanız yapın çalışmayacaktır. Minimum alan gereksiniminin 64 GB olmasının bir nedeni var çünkü yaklaşık 25 GB'lık sistemin yanı sıra, kurulumun tamamlanmasından sonra çoğunlukla silinecek yaklaşık 20-25 GB'lık geçici dosyalarınız da var. Tiny11 çalışıyorsa, onunla devam edin. Başka seçeneğiniz yok.

Windows'un herhangi bir tam kurulumunun, çalıştırma ve güncelleme sırasında çalışmak için alana ihtiyacı vardır ve ayrıca bazı üçüncü taraf yazılımlar kurulum sırasında veya 'geçici' alan olarak buna ihtiyaç duyabilir. Bu amaçla, Sistem Gereksinimleri, Sanal Belleğin varsayılan kullanımı ayarlanabilir ve bir program artık ihtiyaç duymadığında boşaltılabilen veya boşaltılamayan geçici depolama için bir Temp/Tmp klasörü aracılığıyla hükümler yapılır.

Eğer Rufus çalışmazsa Ventoy'u deneyerek Windows'u doğrudan USB'den çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
  1. Ventoy'u indirin ve kurun.
  2. Ventoy kullanarak önyüklenebilir bir USB oluşturun.
  3. Windows 11 ISO'yu USB'ye kopyalayın (çıkarmanıza gerek yok).
  4. USB'den önyükleme yapın (HP Stream'de F9).
  5. Windows 11'i başka bir USB sürücüye yükleyin.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları