9070xt'ye yükseltmenin daha iyi olması?

FakFakir

Kayıtlı Kullanıcı
9070xt.webp

Geçtiğimiz günlerde 3080'den 5070'e yükseltmenin değip değmeyeceğini soran bir gönderi oluşturdum. Birçok yorum, bunu yapmanın bir anlamı olmadığı yönündeydi; bazıları ise 9070xt'ye yükseltmenin daha iyi olacağını, sonuçların ortada olduğunu yazdı.

5070, 5070ti ve 9070xt'nin birçok karşılaştırmasını izledim ve kırmızı kartın eski yeşil karttan çok da aşağıda olmadığı, hatta bazı senaryolarda daha iyi olduğu ve önemli ölçüde daha düşük bir fiyata sahip olduğu sonucuna vardım, kararımı verdim.
9070xt-1.webp

Sürücülerle ilgili sorunlar hakkında çok şey okudum, ama dürüst olmak gerekirse, henüz ne olduğunu çözemedim. Tıpkı yeşil olanlarda olduğu gibi, yazılımı taktım ve her şey çalışıyor. Belki de bu sorunun ortaya çıkmasına neden olan bir şeyi yanlış yapıyorumdur.
113.webp

Ayrıca sıcaklıklar hakkında da okudum, özellikle Hynix'in en sıcak noktasının çok yüksek olduğunu söylüyorlardı, ancak bir simit içinde çalıştırdıktan sonra 90 dereceye ulaştı ki bu da bence iyi bir sonuç.

Henüz oyunlarla test etmedim, ama bir şeyler indirip FPGA'lar ile 3080'im arasındaki farkı inceleyeceğim. Bunu çoğunlukla eski ekran kartımın (3 yıllık) ömrü ve önümüzdeki yıl yüksek fiyatlardan duyduğum korku nedeniyle aldım.

Voltaj düşürme ve benzeri şeylerle uğraşmayan sıradan bir kullanıcı olarak, satın alımdan memnunum. Bu kartla ilgili herhangi bir ipucunuz veya püf noktanız varsa, lütfen bana bildirin. Minnettar olurum.

222.webp

Ben de aynı karta sahibim; RTX 4070'ten yükseltme yapıyordum. Ben de uzun süre tereddüt ettim ve performans testlerini takip ettim. Sonuçta, saf performans kazandı. Ve 16 GB çok işime yarayacak; 4K monitörüm ve 2023-2025 yılları arasında bitirmediğim bir sürü oyunum var.

TechFoumTR Blog Yazıları