9800x3D işlemci sürekli takılmalar ve donmalar yaşıyorum

İstanublue

Kayıtlı Kullanıcı

9800x3D mikro donmalar ve takılmalar​

Merhaba, 9800x3D işlemci aldım ve sürekli takılmalar ve donmalar yaşıyorum. Takılmalar Rust ve Dota 2'de çok belirgin. %1 ve %0.1 gibi çok düşük değerlerde ciddi düşüşler oluyor. CS2 ve Cyberpunk'ta ise bu tür sorunlar fark edilmedi, her şey nispeten sorunsuz çalışıyor.

Sistem yapılandırmam: 9800x3D, 5070 ti, GIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE anakart, 32 GB RAM 6000 30-36-36.

İnternette bulabildiğim her şeyi denedim, yani: BIOS'u güncelledim, tüm sürücüleri güncelledim, Ethernet sürücülerini devre dışı bırakıp güncelledim. Temiz bir Windows kurulumu yaptım. C-state'leri etkinleştirdim, X3D turbo modunu kapattım, expo profilini (6000 30-36-36) devre dışı bıraktım, fTPM'yi kapattım. Donanım hızlandırmayı ve Çekirdek İzolasyonunu kapattım. PBO'yu etkinleştirmeyi ve devre dışı bırakmayı denedim, ancak sonuç alamadım. Sıcaklıklar mükemmel, Arctic sıvı soğutma sistemi kullanıyorum ve ne işlemci ne de ekran kartı 70 derecenin üzerine çıkmıyor. Herhangi bir fikriniz veya öneriniz var mı?

LÜTFEN YARDIM EDİN, AMD'DEN NEFRET EDİYORUM. :D

Gördüğünüz gibi, AMD oldukça zayıf, düşük performanslı işlemciler üretiyor. Bunu telafi etmek için çeşitli çözümlere başvuruyorlar. Örneğin, 12 çekirdekli bir yığın oluşturmak için iki adet altı çekirdekli yonga parçasını bir araya getiriyorlar (7900/9900). Veya oyunlarda ortalama FPS'yi artırmak için 3D önbellek ekliyorlar.

Ancak işlemci performansına gerçekten ihtiyaç duyduğunuz ve büyük bir L3 önbelleğinin hilesine değil, zorlu durumlara düştüğünüzde, AMD bunu başaramıyor ve takılmalar, düşüşler, %0,1'lik düşük kare hızları vb. yaşıyorsunuz.

1. Beavis'i güncelleyin.
2. RAM için farklı bir EXPO profili deneyin.
3. Kullanılmıyorsa WiFi sürücülerini devre dışı bırakın.
4. Kullanılmıyorsa ağ sürücülerini devre dışı bırakın.
5. Windows Çekirdek İzolasyonunu AÇIK/KAPALI konuma getirin.
6. Windows Veri Şifrelemesini etkinleştirin.
7. CPU/GPU hız aşırtmayı devre dışı bırakın.
8. Grafik kartı sürücülerini DDU aracılığıyla çevrimdışı olarak yeniden yükleyin.

ADrenalin programını indirin ve yonga seti sürücülerinizin tümünü güncellemek için kullanın. Temel olarak, önerdiği her şeyi yapın.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları