hasan41
Kayıtlı Kullanıcı
- 12
- 22
- 5
Pil sağlığını gösterebilen üçüncü taraf uygulamaları biliyorum. Ancak üreticilerin neden bu özelliği doğrudan aygıt yazılımına eklemediğini merak ediyorum? Kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyen bir şeyi neden gizliyorlar? Bu sadece bir sayı değil. Özellikle bir telefonu kullanılmış pazarda satarken gerçekten faydalı bir bilgi. His ve tüketim hızına güvenmeden pilinizin ne kadar ömrü kaldığını dürüstçe değerlendirmenize yardımcı oluyor. Bunu tartışmak için yazmıyorum. Ne Apple hayranıyım ne de Android hayranı. Her iki ekosistemi de kullanıyorum ve iOS ile Android arasındaki tartışmaların çocuk oyuncağı olduğunu düşünüyorum. Android üreticilerinin neden böylesine bariz bir özelliği uygulamadığını anlamak istiyorum. Aklıma gelen tek açıklama politik veya pazarlama kararı. Belki de kullanıcıların pil sağlığı yüzdelerinin ne kadar hızlı düştüğünü görmelerini istemiyorlar. Sonuçta, bir markanın pil ömrü bir rakibininkinden daha kötüyse, bu durum itibarlarını hemen zedeler. Üçüncü taraf uygulamalarla ise işler daha kolay; üretici sorunu her zaman basit bir espriyle geçiştirebilir: "Bu verilerden biz sorumlu değiliz; nasıl hesaplandığını bilmiyoruz." Sistemimize göre, sizin için her şey yolunda. Sorun kapanmış gibi görünüyor.