Asus notebook aşırı ısınıyor ne yapabilirim?

esersolmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba. Asus K550VX notebook yapılandırma Win 10 Pro 22H2, 1 TB SSD, Intel Core i7-6700HQ CPU, 16 GB RAM, 2 GB ayrılmış RAM'li ekran kartı NVIDIA Geforce GTX 950M aşırı ısınma sorunları hakkında biraz açıklama istiyorum. Gürültülü fanın ve klavyede oluşan güçlü ısının ötesinde, CPU ve anakart sıcaklıklarının 70 ° C'den düşük olmadığını ve yaklaşık 100 ° C'ye kadar ulaştığını ve bazı durumlarda bilgisayarın kapanmasına neden olduğunu da kontrol ettim.

Ayrıca parçaları sökerek içini tozlarını temizledim ve CPU ve GPU'ya termal macun uyguladım, hiçbir şey değişmedi. Başlangıçta ve bildirim alanında çok az işlem var. Çeşitli aksesuar hizmetlerini devre dışı bıraktım.

Ek bilgi: virüs yok; yoğun RAM kullanımı gerektiren yüklü program yok yüklü oyun yok hız aşırtma yok, bios yapılandırması varsayılan. Çoğunlukla internette gezinmek ve müzik dinlemek için kullanılan bir bilgisayardır. Şu anda mümkün olmayan bir şekilde değiştirmeyi düşünmeden önce ne önerirsiniz?

Merhaba, sadece kapsamlı bir temizlik yapıp macunu tekrar uygulamaktan daha fazlası. Tüm soğutucuyu temizlediniz mi ve havanın olması gerektiği yerde iyi dolaşıp dolaşmadığını kontrol ettiniz mi? Ayrıca fanın tıkalı olmadığını da kontrol edin.

Yazılım tarafında, virüslerle tıkanmış olduğunu varsayarsak, dizüstü bilgisayarlar daha fazla aşırı ısınma eğiliminde olsa bile 100° hala aşırıdır. Ancak, basit Windows görev yöneticisinden CPU kullanımını da kontrol edin, her zaman %100'deyse, işletim sisteminde bir sorun var demektir, sıcaklık minimum kullanımda bile yüksek kalıyorsa, bunun yerine kesinlikle soğutma sisteminde bir sorun vardır.

Ancak bunu her zaman yapıyor muydu yoksa yakın zamanda, hepsi birden mi başladı?

Hava sirkülasyonu hakkında beni biraz aydınlattın, bilgisayarı eğen ve alt kısmında çok iyi sirkülasyon yapmayan yükseltilmiş pillerden birine sahibim ve belki de alt kısmında çok iyi sirkülasyon yapmıyordu ve dik durması ve daha fazla hava geçmesi için biraz shim koydum, ancak yan hava girişi her zaman boştu. Ayrıca, üzerine fan koydum ve 80°C civarında bir noktada birkaç zirve dışında en azından 60-70 civarında kalıyor, ancak fanı her zaman bağlı tutamıyorum. Görev yöneticisinden CPU kullanımını %100 olarak göremiyorum. Sorun yakın zamanda başladı, daha önce bu sorunlar yoktu.

Yüksek sıcaklıklar sadece işlemci için mi? hava deliklerine gelince, hem gelen hem de giden hava deliklerinin boş olduğundan dikkatlice emin ol genellikle gelenler aşağıda bulunur, onları da kontrol et.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları