ASUS TUF B650-PLUS WiFi Anakartında AMD Ryzen 7 7700'ü Hız Aşırtmaya Yardımcı Olun.
Merhaba, eski bir sistemim bozulduğu için yakında AMD Ryzen 7 7700 tabanlı yeni bir sistem toplayacağım. Sadece CPU'yu, anakartı ve RAM'i satın aldım ve diskler, ekran kartı, PSU, kasa vb. gibi diğer tüm şeyleri yeniden kullanacağım.Özellikler:
AMD Ryzen 7 7700
ASUS TUF B650-PLUS WiFi
CORSAIR VENGEANCE DDR5 64GB (2x32GB) DDR5 6000
1TB Samsung 990 Pro SSD
GTX 1080
2 Fan Corsair H100 AIO Soğutucu
750 Watt PSU
Bu aile için olacağı için orta sınıf parçalar satın aldım, ancak hız aşırtılabilir olduğu için 7700'ü yine de hız aşırtmak istiyorum. Bu aşırı bir hız aşırtma olmayacak, ancak daha fazla performans elde etmek ve bir sonraki yapıma hız aşırtma egzersizi olarak threadripper'a dayalı bir sistem yapmak için bir şey olacak.
Bildiğim şeyler şu şekildedir, CPU çarpanını artır ve kararlılığını kontrol et (P95, Intel yanma testi, vb.). Kararlıysa, çarpanı tekrar artır ve artık kararlı olmayana kadar bunu yapmaya devam et. Vcore'u artır ve kararlılık için tekrar test et. Kararlı olduktan sonra, kararlı olmayana kadar çarpanı tekrar artır.
Maksimum hız aşırtmaya ulaşana kadar bunu tekrarlamaya devam et. Güvenli tarafta olmak için birkaç kademe geri git. Elbette bunu yaptığımda sıcaklıkları izlemem gerekiyor (Coretemp, speedfan, vb.)
Bilmediğim ve hiç kullanmadığım şeyler şu şekilde, PBO, Yük hattı kalibrasyonu, Bellek hız aşırtma, Diğer tüm gelişmiş hız aşırtma şeyleri.
AMD 7000 serisi bir CPU'yu hız aşırtma için bir kılavuz var mı? Ya da burada uğraşmam gereken en önemli ayarları belirterek bana genel bir rehberlik edebilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.