Beyin gelişimi için en iyi tür MMORPG mi?
Geçen gün burada oturmuş, anasayfamda gezinirken, insanların hâlâ tekli oyunlarda olay örgüsünün derinliğini veya bir sonraki Souls-Like'ın zorluğunu ciddi ciddi tartıştıklarını düşünürken buldum kendimi. Hadi ama, ciddi misiniz? 2025 yılındayız ve hâlâ tek tuşla boss'u kimin daha hızlı tekmelediğini mi ölçüyorsunuz?
Dürüst olalım. Klasik, hardcore MMORPG'lerin hayranı olarak, beyninizi gerçekten tam kapasite çalıştıran tek türün onlar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 7/24 çeteleri yenmeniz gereken modern Kore oyunlarından değil, normal, karmaşık projelerden bahsediyorum. Ben de 4game'deki eski güzel klasiklere takılıp kalıyorum ve beynimin gerçekten kaynadığı ve kış uykusuna yatmadığı yer burası. Tekli oyunlarda bir ara sahneden diğerine koridorda koşarken, bir MMO'daki bir oyuncu aynı anda bir düzine sorunu çözüyor.
İhtiyacı olan:
- Onlarca becerinin bekleme sürelerini takip edin.
- Boss'un alan etkili saldırısından korunmak için pozisyonunuzu ayarlayın.
- Her 30 saniyede bir değişen benzersiz mekanikleri gerçekleştirin.
- Discord'da çığlık atan RL'yi dinleyin
- Sohbette diğer oyuncularla eş zamanlı olarak koordinasyon sağlayın.
Bu, kendi yasaları, enflasyonu, açığı ve spekülatörleri olan gerçek bir piyasa. İnsanlar orada arz ve talebi hesaplayarak servet kazanıyor. Bu, herhangi bir ekonomi ders kitabından bile daha kötü. Hatta sosyal meseleler bile! Lonca yönetimi, çatışma çözümü, diplomasi, entrikalar, diyalogda iki cevap arasında seçim yapmak değildir. Bu, canlı iletişim ve psikolojidir. Dolayısıyla, nişancı oyunları hayranları omurgalarını çalıştırırken ve tek oyunculu oyun hayranları etkileşimli filmleri üçüncü kez izlerken, gerçek entelektüeller MMORPG'de çoklu görev, stratejik düşünme ve sosyal becerilerini geliştirirler. Ama siz, sıradan oyuncular, elbette, bunu anlamayacaksınız.