Bilgisayar, bağlı tüm cihazlarla bağlantısını kaybetti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Parlar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Parlar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayarımda oyun oynarken ekran aniden karardı. Birkaç saniye sonra sesin yerini "RRRRRR" sesi aldı. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtıktan sonra aynı sorun tekrarlandı.

Önce ekran kısa süreliğine kararıyor, sonra tekrar açılıyor. Ardından ekran tekrar kararıyor ve kulaklıklar ile kablolu fare bağlantısı kesiliyor.

İlk başta ekran kartından kaynaklandığını düşündüm, ancak her şeyin bağlantısı kesildiği için şimdi anakarttan kaynaklanmasından daha çok endişeleniyorum.

Sorunu çözmek/araştırmak için herhangi bir fikri olan var mı?

Donanım:

- Asus GeForce GTX 1050ti

- GIGABYTE B550M AORUS Elite anakart

- 2 adet 16 GB Corsair ram

- AMD Ryzen işlemci (şu an tam sürümünü bilmiyorum)

Ekran kartınız kesinlikle suçlu değil. Bunun yerine aşağıdaki şeyleri denemenizi öneririm.

Ryzen 5 1600 6x işlemciniz oldukça eski, ancak GBT B550M gibi daha yeni bir anakarta takılı. Bildiğiniz gibi, bu birçok soruna yol açabilir. Bu nedenle, BIOS'unuzda PCIe modunun Gen 3 olarak ayarlandığından emin olun. Bu, tüm çevre birimi sorunlarınızı çözmelidir.

Ekran kararıyorsa ve USB cihazları aynı anda bağlantıyı kaybediyorsa, güç kaynağının 12V veya 5V hattında yük altında kısa süreli bir voltaj düşüşü yaşanabilir. Tüm kabloların (24 pinli anakart, 8 pinli CPU ve varsa 1050 Ti için güç konektörü) güvenli bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. Mümkünse, farklı bir güç kaynağı deneyin.

Konuyu okuyanlar
10 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri