Bilgisayarda DualSense sorunu?

delicesine

Kayıtlı Kullanıcı
Evet, PC için bir DualSense aldım, daha önce Xbox One oyun kumandası kullanıyordum. DualSense almak istedim, bu yüzden aldım. Tetik tuşları ve titreşimli geri bildirim gibi özelliklerini hemen test etmek istedim. Spider-Man: Miles Morales'e (Steam sürümü) girdim ve tetik tuşları sorunsuz çalışıyor gibiydi, her şey yolundaydı, titreşim harikaydı.

Titreşimli geri bildirimi test etmeye karar verdim ve sonra işler ters gitmeye başladı. Her şey çok garip çalışıyordu, monitörden gelen ses yoktu, titreşim yoktu. İnternette araştırdım ve her şeyin oyundaki sesle ilgili olduğunu fark ettim. En ilginç olanı, oyun kumandasının sesini ayarladım ve titreşim göründü, ancak oynamak imkansızdı. Joystick kelimenin tam anlamıyla "çığlık atıyordu". Başlangıç panelinden ses seviyesi hiç değişmiyordu. Her şeyi denedim, ayarlarda gamepad ses testini çalıştırdım, ancak sol üst hoparlörden hiç ses gelmiyordu, sağ hoparlör çok yüksek sesle çalışıyordu, alt hoparlörler ya hiç çalışmıyordu ya da tamamen değişiyordu.

Bazı yerlerde, yani 5 dakika sonra, sol hoparlör hiç çalışmayabiliyor, oysa öncesinde çok yüksek sesle çığlık atıyordu ve alt hoparlörlerden bir şeyler geliyordu, üstelik tüm bunlar titreşim olmadan, sanki hoparlörleri test ediyormuşum gibi (bunun olması gerekip gerekmediğini bilmiyorum). Sonunda her şeyi denedim ve artık ne yapacağımı bilmiyorum. Steam'den DSX uygulamasını aldım, o da sanal DualSense'in ses çıkarmadığını ve aynı şeyin, sadece gamepad'den ses geldiğinde hoş bir titreşim olduğunu söylüyor. İnternette sorunuma benzer bir şey bulamadım, umarım yardımcı olabilirsiniz, şimdiden teşekkürler.

Dostum, oyun kumandası ayarlarından Steam girişini devre dışı bırakman yeterli.

Selam! DualSense'in PC'deki dokunsal geri bildirim (haptic feedback) sistemi aslında tamamen ses tabanlı çalıştığı için bu karışıklığı yaşaman çok normal. Yaşadığın durum bir arızadan ziyade Windows'un DualSense'i "Dört Kanallı Hoparlör" olarak görmesinden kaynaklanıyor.

Şu adımları sırasıyla deneyebilirsin:

1. Kablolu Bağlantı: Dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyicilerin (Spider-Man gibi oyunlarda) tam performans çalışması için DualSense'i mutlaka USB kablosuyla bağlamalısın. Bluetooth üzerinden bu özellikler tam çalışmaz.
2. Ses Ayarları: Windows Ses Denetim Masası'na gir. DualSense'i "Varsayılan Aygıt" yapma (monitörün veya kulaklığın varsayılan kalsın). Ancak DualSense özelliklerine girip "Yapılandır" diyerek hoparlör kurulumunun "Quadraphonic" (Dört Kanallı) olduğundan emin ol.
3. Steam Girdisi: Steam Ayarları > Kontrolcü kısmından "PlayStation Yapılandırma Desteği"ni kapatmayı dene. Spider-Man oyunu DualSense'i yerel (native) olarak desteklediği için Steam'in araya girmesi çakışma yaratabiliyor.
4. Firmware Güncelleme: Sony'nin resmi "DualSense için Firmware Güncelleyici" uygulamasını bilgisayarına indirip kontrolcünün yazılımını güncelle.

Eğer hoparlörden gelen "çığlık" sesi aşırı rahatsız ediyorsa, Windows ses ayarlarından DualSense'in sesini kısabilirsin ama tamamen kapatma, çünkü titreşim verisi o ses kanalından gidiyor. DSX uygulamasını kullanırken "Emulation" modunun kapalı olduğundan emin ol, çünkü oyunun kendisi zaten DualSense'i tanıyor.

Umarım çözülür, keyifli oyunlar!

Özetle, tüm yazılımları kapatın ve sadece gamepad'i takın. Oyunlar otomatik olarak tanıyacaktır. Ayrıca titreşimin etkinleştirildiğinden emin olmak için ayarları kontrol edin. En azından Horizon'da etkinleştirilmiş durumda. Başka bir oyun indirin ve orada nasıl çalıştığına bakın.

Son düzenleme:

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları