Bilim adamları yeni ve egzotik bir kuantum malzemesi geliştirdiler.

gezgin

Moderatör

Bu manyetik hile kuantum hesaplamayı değiştirebilir.​

Bilim adamları yeni ve egzotik bir kuantum malzemesi geliştirdiler.webp

Çevresel müdahalelerden kübitleri korumak için manyetizmayı kullanan bir kuantum malzemesi keşfedildi ve bu, kararlı kuantum bilgisayarlarına giden yolu açtı. İsveç ve Finlandiya üniversitelerinden araştırmacılar, geleceğin hesaplamalarını kökten değiştirebilecek bir kuantum devrimine doğru kararlı bir adım attılar. Kuantum bilgisayarlarını bugüne kadar engelleyen sorun -çevresel müdahalelere karşı aşırı kırılganlıkları Chalmers Teknoloji Üniversitesi, Aalto Üniversitesi ve Helsinki Üniversitesi ekipleri tarafından geliştirilen yeni bir malzeme sayesinde aşılabilir. Bu keşif, kuantum kararlılığı yaratmak için manyetizmadan yararlanan yeni bir yaklaşım sunarak, yeni nesil kuantum hesaplama için somut olasılıklar yaratıyor.

• İsveçli ve Finlandiyalı araştırmacılar, kuantum kararlılığı yaratmak için manyetizmayı kullanan yeni ve egzotik bir kuantum malzemesi geliştirdiler. Bu malzeme, kuantum bilgisayarlarının temel sorunu olan çevresel müdahalelere karşı aşırı kırılganlıklarını çözdü.
  • Yeni yaklaşım, spin-yörünge kuplajının nadir özellikleri yerine manyetizma gibi yaygın bileşenleri kullanıyor ve bu sayede çok daha geniş bir madde yelpazesinde kuantum malzemelerinin aranmasına olanak sağlıyor.
  • Ekip ayrıca, yeni topolojik malzemelerin tanımlanmasını hızlandırmak için yeni bir hesaplama aracı oluşturarak , dış etkenlere karşı doğal olarak dayanıklı kuantum bilgisayarların önünü açtı.

Kuantum bilgisayarlarının Aşil topuğu​

Kuantum bilgisayarlarının temel birimleri olan kübitler, hem güçlü hem de zayıf yönleridir. Atom düzeyinde, kuantum mekaniğinin kuralları geçerlidir ve elementlerin aynı anda birden fazla durumda bulunmasına izin vererek muazzam bir hesaplama potansiyeli sunar. Ancak, sıcaklık, manyetik alan veya hatta küçük titreşimlerdeki en ufak bir değişiklik kübitleri istikrarsızlaştırarak karmaşık hesaplamaları güvenilir bir şekilde gerçekleştirmek için gereken özellikleri kaybetmelerine neden olabilir.

Şimdiye kadar araştırmalar, kullanılabilecek malzemeleri ciddi şekilde sınırlayan nadir bir olgu olan spin-yörünge kuplajına dayanıyordu. Yeni yaklaşım bu mantığı altüst ediyor: Araştırmacılar, çok daha yaygın olan manyetizmanın, kararlı topolojik durumlar oluşturmak için kullanılabileceğini gösterdiler. Bu, çok daha geniş bir malzeme yelpazesini keşfedebilecekleri anlamına geliyor. Yazarların açıkladığı gibi, fark, nadir baharatlar yerine günlük malzemelerle yemek pişirmeye benziyor.

Egzotik kuantum malzemeleri: araştırmanın sınırı​

Egzotik kuantum malzemeleri, onları kararlı topolojik durumlara ev sahipliği yapmak için ideal adaylar haline getiren olağanüstü özelliklere sahiptir. Malzemenin yapısına kararlılık kazandırmak, mevcut sistemlerden çok daha fazla sağlamlık sunar. Yeni keşfedilen bileşik, dış etkenlerin varlığında bile kuantum özelliklerini koruyabilen malzemeler yaratma olasılığını ortaya koyuyor; bu da gerçekten pratik kuantum bilgisayarlarına doğru atılmış önemli bir adım.

Ekip, benzer özelliklere sahip malzemelerin araştırılmasını kolaylaştırmak için topolojik davranışların gücünü doğrudan hesaplayabilen bir yazılım da geliştirdi. Bu araç, keşifleri hızlandırabilir ve yeni nesil kuantum bilgisayarlarının inşası için uygun sağlam malzemelerin belirlenmesine rehberlik edebilir.

Bu yolun, teori ile pratik arasındaki mevcut engeli ortadan kaldırarak kuantum bilgisayarlarını gerçek dünya sorunlarıyla başa çıkabilecek kadar güçlü hale getirmesi ve toplumun bilgi işlem gücünü kullanma biçiminde devrim yaratması umuluyor.

TechFoumTR Blog Yazıları