Bir ayda güvenli bir şekilde ne kadar kilo verebilirim?

omersoz

Kıdemli Üye
Diyete başlıyorum ve önümüzdeki hafta egzersiz yapmaya başlayacağım. Kendimi iyi hissetmemekten çok yoruldum. Gerçekten kararlıyım ama başlarda cesaretimin kırılmasından endişeleniyorum. Hemen sonuç görmezsem bırakma eğilimindeyim. Peki, aslında nasıl bir ilerleme aramalıyım? Tüm bunlar benim için yeni, bu yüzden gerçekçi olmak istiyorum. Bir ayda 10 kilo verebilir miyim? Bir haftada 5 kilo? Ne tür bir hız bekleyebilirim?

Birinin bir ayda gerçekçi bir şekilde ne kadar kilo verebileceği, başlangıç noktanıza ve kişisel metabolizmanıza bağlıdır. Örneğin, birinin 50 kilo vermesi gerekiyorsa, sadece birkaç kilo vermesi gereken birine göre daha hızlı kilo verecektir. Genetik de birinin ne kadar (ve ne kadar hızlı) kilo verebileceği konusunda büyük bir rol oynar. Biriyle kilo verme hedefleri üzerinde çalıştığımda, genellikle haftada yaklaşık 1-2 kilo hedeflemesini söylerim. Bundan daha yoğun bir şeyin muhtemelen sağlıksız bir hedef olacağını düşünüyorum. Yani, bu ayda yaklaşık 4-8 kiloya denk geliyor. İyi şanslar ve devam edin!