Bir platform oyununda hikaye önemli midir?

kalpsiz02

Kayıtlı Kullanıcı
Oyunun hikayesini ne sıklıkla araştırıyorsunuz? İster ara sahneleri izleyin, ister acımasızca Esc tuşuna basın, geliştiricinin emeğinin değerini düşürün. Bir oyuncu olarak oynadığım oyunlardaki hikayeye pek önem vermezdim. Karakterler arasında yaşanan gereksiz dramlardan uzak bir şekilde oyunun oynanışına başlamak için her zaman istekliydim. Halihazırda bir geliştirici rolündeyim, bir platform oyunu yapıyorum ve basitçe olay örgüsü gibi bir şeyi göz ardı ediyorum.

Aklıma şu düşünce takılmıştı: "Hikaye önemli değil, oynanış önemli", çünkü sadece bölümleri tamamlamanız gereken bir oyun için neden hikaye uyduruyorsunuz ki?
Ama bir gün bir YouTuber oyunumun incelemesini çekiyor ve bir konu eksikliğini eksi olarak gösteriyor. Acaba onsuz oyun bu kadar güzel olmuyor mu diye düşündüm. Sonuçta, aynı şekilde bu oyundan nefret ediyorum, geliştirici hikayeyi sadece ilk lansmanda ve sonunda gösteriyor ve geri kalan zamanlarda sadece seviyeleri geçiyoruz.

Hikayenin başına ve sonuna birkaç kare eklersem ne değişir? Bu durum oyuncunun oyunu tamamlamaya daha istekli olmasını sağlayacak mı? Aslında oyunu geliştirmeye oturduğumda dünyanın ve karakterin tarihini hiç düşünmedim. O zaman soruya geri dönüyorum: Bir platform oyununda olay örgüsü önemli midir? Görüşlerinizi okumaktan mutluluk duyarım!

oyungelistirme.webp