Ctrl+B Çalışmıyor Nasıl Düzeltirim

akbasselcuk

Kıdemli Üye
Bunu Donanım forumunda yayınladım çünkü bana göre sorun klavyemde. Bir şeyi kalınlaştırmak istediğimde, artık Ctrl tuşuna ve B tuşuna aynı anda basmanın tuş vuruşlarıyla yapamıyorum. Bunun neden işe yaramadığını bilmiyorum. Diğer tüm tuş vuruşları çalışır durumda, örneğin bir şeyi kaydetmek için Ctrl+S, bir şeyin hizalamasını düzeltmek için Ctrl+J vb.

Bunun neden olmuş olabileceğine ve nasıl çözebileceğime dair bir açıklaması olan var mı?

Yardım etmek için hangi bilgilere ihtiyacınız olabileceğini bilmiyorum, bu yüzden lütfen benden gerekli bilgileri sağlamamı isteyin.

Bunu Donanım forumunda yayınladım çünkü bana göre sorun klavyemde. Bir şeyi kalınlaştırmak istediğimde, artık Ctrl tuşuna ve B tuşuna aynı anda basmanın tuş vuruşlarıyla yapamıyorum. Bunun neden işe yaramadığını bilmiyorum. Diğer tüm tuş vuruşları çalışır durumda, örneğin bir şeyi kaydetmek için Ctrl+S, bir şeyin hizalamasını düzeltmek için Ctrl+J vb.

Bunun neden olmuş olabileceğine ve nasıl çözebileceğime dair bir açıklaması olan var mı?

Yardım etmek için hangi bilgilere ihtiyacınız olabileceğini bilmiyorum, bu yüzden lütfen benden gerekli bilgileri sağlamamı isteyin.

Tüm programlar vurgu işlevlerini desteklemez kalın, italik, altı çizili. Vurgu işlevleri genellikle tanımlarında desteklendiğinde evrensel olsa da, diğer işlevler olmayabilir. Örneğin, bu forumdaki Ctrl+J tuşu, metin yaslamasını değil, Sıralanmamış Liste işlevini etkinleştirir devre dışı bırakır. Ancak örneğin Word'de yaslamayı etkinleştirir.

Şimdi, kesinlikle, vurgu işlevleri için bir gereklilik, vurgulamak istediğiniz metnin o metni seçmek için önce vurgulanması gerektiğidir. Bunu yapmayı hatırlıyor musun?

İtalik ve altı çizili düzgün çalışıyor mu?

Belki de Ctrl+J verilecek en iyi örnek değildi. Bununla birlikte, kalın, italik ve altı çizili işlevler evrensel olmasa da oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Word'ün bu işlevleri çok kullandığım yer olduğunu söyleyebilirim. Zaten yazdıysanız, metnin vurgulanması gerektiğini biliyorum. Ancak, bu tuşlar metni yazmadan önce de kullanılabilir ve daha sonra siz değiştirene kadar tüm metnin biçimi seçili olacaktır. Örneğin, Ctrl + I tuşlarına bastıktan sonra, tekrar Ctrl + I tuşlarına basana kadar yazdığınız her şey italik olacaktır, belirttiğim gibi, diğer tüm tuş vuruşu kombinasyonları gayet iyi çalışıyor.

Belki de Ctrl+J verilecek en iyi örnek değildi. Bununla birlikte, kalın, italik ve altı çizili işlevler evrensel olmasa da oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Word'ün bu işlevleri çok kullandığım yer olduğunu söyleyebilirim. Zaten yazdıysanız, metnin vurgulanması gerektiğini biliyorum. Ancak, bu tuşlar metni yazmadan önce de kullanılabilir ve daha sonra siz değiştirene kadar tüm metnin biçimi seçili olacaktır. Örneğin, Ctrl + I tuşlarına bastıktan sonra, tekrar Ctrl + I tuşlarına basana kadar yazdığınız her şey italik olacaktır, belirttiğim gibi, diğer tüm tuş vuruşu kombinasyonları gayet iyi çalışıyor.
Yani, şimdi Word'e atıfta bulunduğunuzu biliyoruz. Şimdi Ctrl-b'nin Word'de çalışmadığına da eminiz, ancak Ctrl-i ve Crtl-u çalışıyor. Bu başlıkta yazılarınızı girmek için kullandığınız klavyenin aynısından bahsettiğimizi varsayarsak, bu klavyede b tuşunun çalıştığını kolayca görebiliriz. Bu yüzden bunun gerçekten bir klavye sorunu olduğundan emin değilim.

Başka bir klavye denediniz mi?

Mümkün olan her tuşa basmayı denemeden hangi cevabı vereceğimi bilmiyorum. Benim için çalışmayan tek şey Ctrl + B.
Evet, 'B' tuşunun kendisi çalışıyor.
Ctrl+B işlevi Ekran klavyesi kullanılarak çalışmadı.
Ctrl+B tuşları da başka bir klavyede çalışmıyor.
Şimdiye kadarki kanıtlar bunun bir yazılım arızası olduğunu gösteriyor.

Mümkün olan her tuşa basmayı denemeden hangi cevabı vereceğimi bilmiyorum. Benim için çalışmayan tek şey Ctrl + B.
Evet, 'B' tuşunun kendisi çalışıyor.
Ctrl+B işlevi Ekran klavyesi kullanılarak çalışmadı.
Ctrl+B tuşları da başka bir klavyede çalışmıyor.
Şimdiye kadarki kanıtlar bunun bir yazılım arızası olduğunu gösteriyor.
Bazı üçüncü taraf programlar kısayol birleşimlerini devralabilir etkisizleştirir ve Office programlarının bu belirli tuşlara basılmaları görmesini engelleyebilir. Bu sorunun başladığı sırada başka programlar yüklediniz mi veya güncelleştirdiniz mi?

Trend Konular