Cyberpunk 2077'de çökme ve donanım sorunları?

omurozyurt

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese selam!
Yakın zamanda 1660 Super'den 5070ti'ye yükseltme yaptım. Cyberpunk'ı ultra yüksek ışıkta ve hiç çökme olmadan oynayacağımı düşünmüştüm. Ya da belki de donanımım beni şaşırttı, henüz çözemedim.
Öncelikle donanımdan bahsedelim.
Ekran kartı: rtx 5070ti.
İşlemci: i9 10900k.
RAM: 16 GB.
Güç kaynağı: Cougar 750 watt.
Her rastgele dakikada bir, ancak kırk dakikadan fazla olmamak üzere, oyun bilgisayarı tamamen çökertiyor ve hiçbir uyarı vermeden yeniden başlatıyor. En ilginç olanı ise bunun çoğunlukla grafik ayarlarını değiştirirken olması.

Test ettiğim diğer hiçbir oyunda bu sorun yaşanmıyor. Forumlarda bulduklarıma bakılırsa, bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim. Bazıları için daha güçlü bir güç kaynağına geçmek sorunu çözmüş, bazıları ise bazı ayarları değiştirmek zorunda kalmış.

Üstelik, bu kişilerin hepsi oyunu 2.1 sürümüne güncelledikten sonra sorunlarla karşılaştı. Ben de güncellemeden önce 1660 çözünürlükte orta ayarlarda sorunsuz oynuyordum.

Sensörleri kontrol ettim; işlemci ortalama 85 dereceye, ekran kartı ise 55 dereceye kadar ısınıyor ve ikisi birlikte 300 watt'tan fazla güç tüketmiyor.
Termal macunu yeni değiştirdim, soğutma iyi görünüyor.

Ama hala ne yapacağımı bilmiyorum. Benzer sorunlarla karşılaşan oldu mu? Sadece Cyberpunk için yeni bir güç kaynağı almak istemiyorum açıkçası.
Şimdiden teşekkürler :)

Büyük ihtimalle bellekle ilgili bir sorun.
BIOS'ta voltaj ayarını bozmuş olabilir.
BIOS'u fabrika ayarlarına sıfırlayın.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları