Dizüstü bilgisayar, SSD disk kullanımı %100

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bedd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bedd

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, bu sorunu çözebilme umuduyla size yazıyorum. HP marka Envy 17 dizüstü bilgisayarım var. Intel i7 1165G7 CPU, 16 GB RAM, 1 TB Intel marka SSD, entegre Intel Iris Xe ekran kartı ve özel NVIDIA GeForce mx450'ye sahibim.

Geçtiğimiz günlerde Windows 11 24h2'nin temiz kurulumunu yaptım ve bu kurulum bana bir başlatma ile diğer başlatma arasında kaybolan ayarlar ve sesle ilgili küçük sorunlarla ilgili bir sürü sorun çıkardı. SSD'nin sürücüsünü bulamadığı için bana sürücü soran temiz kurulumla bu sorunlar çözüldü. SSD ile uyumlu görünen tek sürücünün 11. nesil işlemciler için Intel hızlı depolama teknolojileri olduğunu belirtmek isterim. Bu temiz kurulumu sık sık (ve gerçekten çok sık) yaptığım için disk kullanımı %100'e çıkıyor ve bilgisayar birkaç dakikalığına donuyor.

Ekran değiştirdiğimde, dosya gezginini açtığımda veya Brave'de yeni bir sekme açmaya çalıştığımda bu sorunla karşılaşıyorum.

Bahsedildiği gibi donmalarda disk kullanımı %100, I/O hızı 0 kb/sn ve okuma/yazma işlemi sıfır.
Temiz kurulumdan önce diskin görev yöneticisinde NVMe olarak algılandığını, şimdi ise SSD (RAID) olarak göründüğünü, ancak BIOS'ta Intel RST bölümünde RAID Olmayan Diskler ifadesinin yer aldığını ve kategoride benim diskimin yer aldığını da ekliyorum.

Şimdiye kadar denediğim ve işe yaramayan şeyleri şu şekilde,

Windows'u yeniden yükledim.
Intel RST, VMD ve RAID'i Bios'tan devre dışı bırakmayı denedim.
Kurulum sırasında diğer sürücüleri kullanmayı denedim.
SSD sağlık durumu kontrol edildi.
Diski cmd'den kontrol ettim, 0 sorun 0 hata

TechForum.TR Trend