Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Dizüstü bilgisayarımın güç kablosu çıkarıldıktan sonra bile takılı görünüyor

felaketrap

Kıdemli Üye
Dizüstü bilgisayarımı 65W PD şarj cihazımdan ayırdığımda USB C'den USB C'ye kablo aracılığıyla, dizüstü bilgisayarımı yeterince şarj ettikten sonra, sistemde takılı simgesiyle birlikte durum takılı olarak görünüyor. Bu şarj LED'i dizüstü bilgisayarı kapattıktan sonra bile yanık kalıyor ve yeniden başlattığımda durum değişmeden kalıyor. Bunu sonlandırmanın tek yolu dizüstü bilgisayarın arka kapağını açmak ve pil terminalini anakarttan ayırmak veya belki de sıfıra kadar boşalmasına izin vermek şimdi kilit nokta! USB C yuvasındaki pd şarj portu üzerinden pd şarj edersem, ayırdığımda her şey yolunda ve LED ve durum olması gerektiği gibi davranıyor

Birisi ne olduğunu çözebilir mi? Dizüstü bilgisayar için ilk kez pd şarj cihazı kullanıyorum. Bağlantıyı kesmenin özel bir yolu var mı?

BIOS'u güncellenmiş ve portları temizlenmiş bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum

Bu konuda herhangi bir yardım için şimdiden teşekkürler

Dizüstü bilgisayarımı 65W PD şarj cihazımdan ayırdığımda USB C'den USB C'ye kablo aracılığıyla, dizüstü bilgisayarımı yeterince şarj ettikten sonra, sistemde takılı simgesiyle birlikte durum takılı olarak görünüyor. Bu şarj LED'i dizüstü bilgisayarı kapattıktan sonra bile yanık kalıyor ve yeniden başlattığımda durum değişmeden kalıyor. Bunu sonlandırmanın tek yolu dizüstü bilgisayarın arka kapağını açmak ve pil terminalini anakarttan ayırmak veya belki de sıfıra kadar boşalmasına izin vermek şimdi kilit nokta! USB C yuvasındaki pd şarj portu üzerinden pd şarj edersem, ayırdığımda her şey yolunda ve LED ve durum olması gerektiği gibi davranıyor

Birisi ne olduğunu çözebilir mi? Dizüstü bilgisayar için ilk kez pd şarj cihazı kullanıyorum. Bağlantıyı kesmenin özel bir yolu var mı?

Şarj cihazını çıkardıktan sonra dizüstü bilgisayarınızın takılı durumunu yanlış görüntülemesine neden olan bir yazılım arızası veya sürücü sorunu gibi görünüyor. Güç ayarlarınızı CMD aracılığıyla sıfırlamayı ve Aygıt Yöneticisi aracılığıyla pil yönetimi sürücülerini yeniden yüklemeyi deneyin. Bunlar işe yaramazsa, BIOS ayarlarını kontrol etmeyi veya pil kalibrasyonu yapmayı düşünün.
Sorun devam ederse @felaketrap lütfen yazmaktan çekinmeyin.

Merhaba @felaketrap Öncelikle dizüstü bilgisayarı kapatın Bilgisayarın Adaptörünü çıkarın, pili çıkarın ve ardından Güç düğmesini tam bir dakika basılı tutun, daha sonra yeniden Bilgisayarın Adaptörünü takın.

Pili takmadan bilgisayarı başlatın, Windows Denetim Masası'nı açın, Aygıt Yöneticisi'ni açın, Piller girişini genişletin, Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pil'e sağ tıklayın ve Kaldır'ı seçin burada başka hiçbir şeyi kaldırmayın.

Kaldırma işlemi tamamlandığında bilgisayarı kapatın, Bilgisayarın Adaptörünü çıkarın, pili yeniden takın ve ardından bilgisayarı yalnızca pille başlatın. Windows sürücüyü otomatik olarak yeniden yükleyecektir. Windows'u birkaç dakika çalışır durumda bırakın.

Bilgisayarı tekrar kapatın.

Bilgisayarın Adaptörünü takın (pil takılıyken) ve pilin artık doğru şekilde şarj olup olmadığını görmek için bilgisayarı başlatın.

Öne Çıkan Konular